Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gönen´in potansiyelini inceledi

Gönen´in potansiyelini inceledi

17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir

17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar´ın konuğu olarak Gönen´e geldi. Belediye ziyaretiyle başlayan program Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesine tahsis edilmesi düşünülen Atatürk Ortaokulu ve OSB ziyaretleriyle devam etti.
Gönen´de fakülte tartışmaları ayyuka çıkarken, 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, dün Gönen´in potansiyelini incelenmek üzere Belediye Başkanı Hüseyin Yakar´ın davetlisi olarak Gönen´e geldi.
Gönen Belediyesi anı defterini imzalayan Rektör Özdemir´in, 17 Eylül Üniversitesinin kuruluş sürecinde olduğunun altını çizerken, hedeflerin Güney Marmara Bölgesine hitap etme olduğunu söyledi.
Gönen hakkında Özdemir´i bilgilendiren Başkan Yakar, 350 öğrenci kapasiteli yurdun 4 Şubat´ta ihale edileceğinin altını çizerken, fakülteye tahsis edilmesi düşünülen Atatürk Ortaokulunun 2 bini kapalı alan olmak üzere 10 bin metrekare alan üzerine kurulu, 29 derslikli 800 öğrenci kapasiteli olduğunu söyledi.
Atatürk Ortaokulunun her katını gezip, okul müdüründen bilgi alan Özdemir´in, olumlu mesajlar vermesi Gönen´in umutlarını artırdı.
ÜNİVERSİTE SANAYİCİ İŞBİRLİĞİ SAĞLANACAK
Saat 10.30´da geldiği Gönen´den akşam 17.00´de ayrılan Rektör Özdemir´e, Gönen Deri Karma İhtisas Sanayi Bölgesi ile Bandırma OSB´de sunum yapıldı. Türkiye´de 2 sanayi bölgesi olan tek ilçe olduklarını belirten Başkan Yakar´ın ?Üniversite sanayici işbirliğinin geliştirilmesi? önerisine Özdemir´den ?Teknokent kurmayı düşünüyoruz. OSB´de ortak olsun? yanıtı geldi.
Teknokent projesini yaşama geçirmeyi düşündüklerini dile getiren 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile birlikte Gönen Deri Karma İhtisas Sanayi Bölgesi ile Bandırma Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret edip, sektör yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Hüseyin Parlak´ın yanı sıra AKP İlçe Başkanı Servet Bıyık, Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan , Ticaret Borsası temsilcisi Nail Çalışkan, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Güneri ile Necmi Koç´un da hazır bulunduğu ziyarette, Özdemir´e sunum yapıldı.
Bandırma OB´nin 7 etaptan oluştuğunu, ilk etabın faaliyete olduğunu aktaran Başkan Yakar, ?İkinci etabın yatırımlara açılması amacıyla başlatılan çalışmaların sonuçlanmasını bekliyoruz? dedi.
Türkiye´de bir ilçede iki sanayi bölgesi bulunan tek ilçe olduklarını da kaydeden Başkan Yakar, ?Balıkesir genelinde, ikisi merkezde ikisi de Gönen´de olmak üzere toplam 4 sanayi bölgesi var.
Üniversite sanayici işbirliği sağlanmalı. 17 Eylül Üniversitemizin kuracağı teknokentte Bandırma OSB olarak ortak oluruz ve bu konuda üzerimize ne düşerse yaparız? mesajını verdi.
Haber: Güler Kavak



Anahtar Kelimeler: Gönen potansiyelini inceledi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli