Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Göneni heyecanlandıran proje geliyor…

Göneni heyecanlandıran proje geliyor…

Gönen Belediye Başkanı Yakar, bir önemli projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

Gönen Belediye Başkanı Yakar, bir önemli projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.
Gönen Çayı ıslahını da içine alan Kentsel Dönüşümde, Gönen Tabakhanesinden yeni köprüye kadar olan 138 dönüm alan turizm bölgesi ilan edilecek. Otelleri, TOKİ yapacak, sıcak suyu Gönen Belediyesi sağlayacak. 
Projeyi `Gönen`in geleceği` olarak nitelendiren Başkan Hüseyin Yakar, "TOKİ, ihaleyle otelleri yatırımcılara kiralayacak ya da satacak. Projenin yaşama geçmesiyle birlikte Gönen`e, Kaplıcalardan sonra ikinci termal turizm merkezi kazandırılacaktır" dedi.
Gönen Tabakhanesine, `Kentsel Dönüşüm` uygulanması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde görüşmelerde bulunan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, TOKİ ile Gönen Belediyesinin işbirliğinde  138 dönüm alana uygulanacak kentsel dönüşümün Gönen`in en büyük projesi olduğunu söyledi. Gönen Belediyesi, Mart ayı oturumunda Meclis kararı alarak kentsel dönüşüm projesini resmen başlatıyor.
Hükümet kentsel dönüşümü destekliyor
Hükümetin, kentsel dönüşümü desteklediğini belirten Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Tabakhanesine kentsel dönüşüm uygulanması amacıyla harekete geçti. Deri İşadamları Derneğiyle birlikte Gönen Tabakhanesine kentsel dönüşüm projesi uygulanması talebini Ankara`ya taşıyan Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ Genel Müdürüyle yapılan görüşmeler hakkında bilgi verirken, tabakhaneden yeni köprüye kadar olan kısmı kapsayan 138 dönüm alana uygulanacak kentsel dönüşümün, Gönen`in en büyük projesi olacağını söyledi.
Mart ayı Belediye Meclis oturumunda Gönen Tabakhanesine, "Kentsel Dönüşüm" uygulansın kararının alınacağını bildiren Başkan Yakar, "Deri OSB mütevelli heyeti gibi Gönen Belediye Meclisi de tabakhaneye kentsel dönüşüm uygulanması kararı alacak. Kararların alınmasıyla birlikte resmi süreç başlayacak" dedi.
138 dönüm alan TOKİ ve belediye tarafından kamulaştırılıyor
Projenin halkı heyecanlandırdığını söyleyen Başkan Yakar, "Kentsel dönüşüm, TOKİ ile belediyemizin ortaklığında yürütülecek. Gönen Çayının ıslahının da içinde bulunduğu tabakhane, üç yol kavşağı ve yeni köprüyü de kapsayan 138 dönüm alanın tamamı kentsel dönüşüm ilan ediliyor. Deri İşadamları Derneğinin kararı alması sonrası bu bölge TOKİ ve belediyemiz tarafından kamulaştırılacak" dedi.
Yürütülecek kentsel dönüşüm projesinin içeriği hakkında da bilgi veren Yakar, "Deri OSB mütevelli heyetinin karar almasıyla birlikte, müteşebbis nasıl bir proje istiyorsa hazırlayıp, TOKİ`ye teslim edecek. Tabakhanede yeri olanlar için, projeyi teslim alan TOKİ, değer tespiti yapıp, bedelin tamamını peşinata sayacak. Geri kalan kısım ise TOKİ tarafından 84 aya taksitlendirilecek. Fabrikası kiralık olan yatırımcımızda aynı şekilde, nasıl bir proje istiyorsa hazırlayıp, sunacak. Bu yatırımcılarımız, % 10 ile % 30 arası peşinat ödeyip, kalan kısım yine 84 aya taksitlendirilecek. Tabakhanede yeri olup, işletmecilik yapmayan mülk sahiplerine ise TOKİ, Türkiye`nin herhangi bir yerindeki inşa ettiği konut ya da dükkanlar dan sunacak" diye müteşebbislere sunulacak seçenekleri anlattı.
Oteller zinciri geliyor
Tabakhanenin yıkımı TOKİ tarafından yapılacak. Ardından imar planı hazırlanacak. Gönen Çayı ıslahı da imar planı içerisinde. Turizm alanı ilan edilecek olan bu bölgeye TOKİ en az 5-6 otel yapmayı planlıyor. Yapılacak oteller, TOKİ tarafından ihale usulü yatırımcılara ya satılacak ya da kiralanacak. Gönen Belediyesi olarak biz, otellere sıcak suyu satacağız. Kaplıcalardan sonra Gönen`e ikinci bir termal turizm merkezi kazandırılacağı gibi, termal turizmi kongre turizmiyle buluşturmayı hedefliyoruz.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli