Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönene 4x4lük hizmet yağdı

Gönene 4x4lük hizmet yağdı

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 9 yıllık hizmet süresince hem Göneni geleceğe taşıyan hem de halkın yaşamını kolaylaştıran projeleri yaşama geçirdi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 9 yıllık hizmet süresince hem Gönen`i geleceğe taşıyan hem de halkın yaşamını kolaylaştıran projeleri yaşama geçirdi. Doğalgazdan çevre yoluna, katı atık çöp düzenleme sahasından, Kapalı Pazarına, Çevre Yolundan, meydanlarına, Hayvan Pazarından sportif tesislerine, belediye hizmet binasından dere ıslahlarına dev projelerin altına imza atan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, batma noktasındaki Kaplıcaları da Gönen ve bölge ekonomisine kazandırdı.  
Yakar, yerel yönetim olarak eğitime olduğu kadar Gönen`de sportif etkinliklere ve sporun gelişmesine en fazla destek veren belediye başkanı oldu.
Gönen`in değerlerini markalaştıran, son yılların bölgedeki en büyük yatırım projesi olarak gösterilen Kentsel Dönüşüm sürecinin başlatılmasında etkili olduğunu belirten Başkan Yakar, "İnanmadığım hiçbir projenin peşinden koşmadım. Doğalgazı ilk dillendirdiğimiz zaman bazı kesimler bize güldü. Hayal gördüğümüzü söylediler. Hayal, gerçek oldu. Kentsel dönüşümle birlikte Gönen, turizmin Türkiye`deki merkezi olacaktır" dedi.
Yakar: "Şov yapmıyoruz hizmet üretiyoruz"
Gönen, son 10 yıldaki yatırım ve hizmetlerle bölgede örnek gösterilen yerleşim merkezlerinin başında gelirken, adliye sarayından hastanesine, çevre yolundan -Gönen Bandırma karayoluna, yeşil alanlardan doğalgazına, kapalı pazar yerine, katı atık çöp depolama sahasından, belediye hizmet binasına yapılan her yatırımın ve hizmetin altında imzası bulunan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen`in önceliklerini belirleyip, buna göre hareket ettik. Ankara`ya taşıdığımız taleplerimizi takip ederken, ısrarcı olduk. Hiç kimse, size altın tepside bir şeyler sunmaz. Biz, istedik ve takip ettik, kazanan Gönen oldu" dedi.
Yatırım ve hizmetleri şova dönüştürmediklerini vurgulayan Başkan Yakar, "Gönen, cadde ve sokaklarıyla, yeşil alanlarıyla kabuğuna sığmayan bir kent oldu. Biz, tarım ve turizm şehriyiz. Sanayimiz, OSB`de. Tarımımızı geliştirmek, bilimsel verilere dayalı üretim yapılmasını sağlamak, üreticimizi desteklemelerden faydalandırmak için komple çalışma yürütüldü. Hayvancılığın merkeziyiz, Gönen`e, Borsamızla birlikte Güney Marmara Bölgesinin en modern ve büyük hayvan pazarını kazandırdık. Yapılan her iş, ilerisi hesaplanarak kazandırıldı. Günü kurtarmanın peşinde olup, baştan savma işler yapmadık" dedi.
Yakar: "Hedeflerimize oldukça yaklaştık"
Seçildiği ilk yıl Gönen`i termal turizmde Türkiye`nin cazibe noktası haline getireceği yönünde Gönen halkına söz verdiğini hatırlatan Başkan Yakar, "Gönen turizminin gelişmesi için ulaşım sorunun ortadan kalkması gerekirdi. Gönen-Bandırma yolu, bu yönüyle de bizim için çok önem arz ediyordu. Ulaşım sorunun aşılması, önümüzü açtı. Kaplıcaları rehabilite ettik ve tanıtım fuarlarına ağırlık verdik. Kaplıcalar, Gönen ekonomisinin önemli mihenk taşı. Tanıtımlara ağırlık verdik. Tabakhaneye uygulanacak kentsel dönüşüm ve bu bölgeye ikinci turizm merkezi yapılması, işte bu proje Gönen`i Türkiye`nin termal turizmde merkezi yapacak çalışmadır. Bana göre, Gönen`in en büyük projesi. Kentsel dönüşüm süreci başlamış bulunuyor. Halkımıza, yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik" dedi.
Yakar: "Vahşi çöpten katı atık çöp sistemine geçtik"
Gönen`in vahşi çöpten katı atık çöp düzenlemesine geçen ilk belediye olduğunu kaydeden Başkan Yakar, "hizmetlerimizi, insanlarımızın yaşamını ve sağlığını da düşünerek yaşama geçirmeye dikkat ediyoruz. Çöp sorunu, yılların meselesiydi, kısa bir zaman diliminde bu sorundan Gönen`i ve halkımızı kurtardık" dedi.
Yakar: "Belediye meclisimiz Gönen için el ele verdi"
Gönen Belediye Meclisinin de bölgede örnek gösterilecek ender meclislerden biri olduğunu öne süren Başkan Yakar, "Gerek aynı partiden görev yaptığım meclis üyesi arkadaşlarım, gerekse muhalefet partisini temsil eden arkadaşlarım Gönen için yapılan, halkımızın lehine olan her çalışmaya destek oldu. Bir takım görüş ayrılıkların yaşanması ise doğaldır. Gönen demokrasinin ve uzlaşı kültürünün gelişmişliğini en güzel belediye meclisimizin yansıttığına inanıyorum" dedi.
Yakar: "Gençlerimize ayrı bir önem veriyoruz"
Yerel yönetim olarak sportif etkinliklere desteklerinin artarak süreceğinin altını çizen Başkan Yakar, "Semt sahalarını çoğaltırken, amatör spor kulüplerine desteğimizi arttırdık. Desteğimiz bundan sonra da sürecek. Spor tesisimiz Gönen ve gençliğimiz için önemli. 10 bin metrekare halı saha inşaatına önümüzdeki hafta başlıyoruz. Çocuklarımızı olumsuz ortamlardan uzak tutma adına her çocuk bir sporcu kampanyası çevresinde okullarımızın tamamına malzeme desteği verdik" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli