Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Gönen´e yatırım için imzalar atıldı

Gönen´e yatırım için imzalar atıldı

Türkiye´nin en büyük meyve üreticisi Anadolu Etap, Güney Marmara Bölgesindeki yeni yatırımını Gönen İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yapacak.

Türkiye´nin en büyük meyve üreticisi Anadolu Etap, Güney Marmara Bölgesindeki yeni yatırımını Gönen İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yapacak.
Anadolu Etap, Haziran ayına kadar hayata geçireceği depolama ve paketleme tesisinin arazisi için OSB yönetimiyle sözleşme imzaladı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir ve Çanakkale´ye yatırım yapacak ulusal ve uluslararası firmalara bölgede rehber olmaya devam ederken, Balıkesir Yatırım Destek Ofisi, Türkiye´nin en büyük meyve üreticisi Anadolu Etap´ın 20 dönüm kapalı alan büyüklüğünde tasnifleme tesisi ve soğuk hava deposu kurmak üzere Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile arazi tahsisi için aracı oldu. GMKA´nın yönlendirmesi ve teşvikleriyle OSB yönetimi ve firma arasında sözleşmeler imzalandı.
Arazi tahsis sözleşmesinin ayrıntıları görüşüldüğü toplantıda değerlendirmelerde bulunan Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Koç ?Gönen OSB gerek arazi fiyatları gerekse endüstriyel arıtma tesisi gibi avantajlarıyla yatırımcılara çok cazip imkânlar sunuyor. Her sektörün ihtiyacına cevap verecek bir altyapıya ve lojistik sahibiz. Bunun yanında OSB yönetimi olarak yatırımcıya yer sağlama konusunda her türlü yardıma hazırız? dedi.
GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş ise Ajans olarak Organize Sanayi Bölgelerinin büyümesi ve imkânlarının geliştirilmesini çok önemsediklerini söyledi.
Anadolu Etap Lojistik ve Satın Alma Müdürü Okan Taylan, Haziran ayında tamamlanması planlanan yatırımın başlangıç aşamasında 200 istihdam yaratacağını bu sayının zamanla artacağını ve meyvelerin ileri teknoloji ile işlenmesi konusunda da yeni yatırım ihtimalleri olduğunu belirtti.
Anadolu Etap kimdir?
Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve Brezilyalı Cutrale ortak girişimiyle 2009 yılında kurulan Anadolu Etap, kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede, 2 tesis ve 6 çiftlikle Türkiye´nin alanında lider kuruluşlarından biri konumuna geldi. Anadolu Etap´ın 30 yıl süre ile TİGEM´ den kiralanan 10 bin dönüm büyüklüğündeki çiftlikte iyi tarım uygulamaları yöntemi ile ürettiği ve sözleşmeli üretim metodu ile grup için üretim yapan çiftçilerden aldıkları şeftali, kayısı, nektarin, elma, armut gibi çok çeşitli meyvelerin üretimini yapıyor. Türkiye´de meyveciliğe tahsis edilmiş en geniş arazilerin (24 bin dekar) sahibi olan Anadolu Etap, dünyanın önde gelen meyve üreticileri arasında yer almak ve Türkiye´de tarıma dayalı endüstrinin gelişmesini sağlamak vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli