Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Gönen´e yatırım atağı

Gönen´e yatırım atağı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Gönen´in beklediği haberi verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Gönen´in beklediği haberi verdi.
Uğur, ?Şehir Arıtmasının temeli Nisan ayının ilk haftasında atılıyor. 10 Milyon liralık Gönen İçme Suyu Arıtma Tesisinin projesi de hazırlandı.? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, tarımı kaplıca turizmi ve sanayisiyle öne çıkan Gönen´de yeni yapılacak ikinci kısım Küçük Sanayi Sitesi´nin temel atma törenine katıldı.
Kalkınan ve büyüyen Gönen´in geleceğe ümitle baktığını ifade eden Uğur, Gönen´in mevcut sanayi sitesinin esnafın ihtiyacını karşılayamadığını, böylelikle yeni bir sanayi sitesinin gündeme geldiğini söyledi. Gönen Belediyesi´nin katkılarıyla rezerv alanda yapılan imar değişikliğiyle 2. kısımda 324 işyeri, 1 adet sosyal tesis ve 1 adet de benzin alanını planlandığını kaydeden Başkan Uğur, bugün itibariyle 54 işyerinin kesin olarak inşaat projesinin yapıldığını ve temel atma durumuna geldiğini kaydetti.
Merkezi hükümetin, Büyükşehir Belediyesi´nin ve Gönen Belediyesi´nin Gönen ilçesine yönelik hizmet ve projelerinden de bahseden Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetimizin, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyemizin Gönen de süregelen önemli çalışmaları mevcut. Buna göre TOKİ 3. Etap tamamlanmış olup 376 Konutun önümüzde ki günlerde anahtar teslimi yapılacaktır. Yine 350 kişilik Öğrenci Yurdu´nun ihalesi 25 Şubat´ta TOKİ tarafından gerçekleşmiştir. Ayrıca Gönen-Manyas karayolu ve Gönen-Balya karayolu genişletme yapım çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Bununla birlikte bölgemizin tarımsal faaliyetlerinin gelişmesi açısından önemli yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda Manyas Barajı Sol Sahil Sulama proje ihalesi yapıldı. Bu sayede; ilçemizin 5 mahallesi tarımsal sulama imkanından faydalanacaktır. Ayrıca Gönen Çayı 54 km´lik ıslahının proje ihalesi DSİ tarafından yapıldı ve yine DSİ tarafından inşa edilen Körpeağaç mahallemizin gölet inşaatı bitmek üzere, ayrıca Geyikli Muratlar, Koçbayır Gölet Projeleri ihaleye çıkmıştır. Yine ülkemizin geleceği çocuklarımız için, Gönen´li Mehmet Efendi İmam Hatip Ortaokulu tamamlanıp eğitime hazır hale gelmiştir. Ayrıca ilçemizde vatandaşlarımızın daha temiz bir havaya sahip olması açısından önem arz eden Doğalgaz dağıtım çalışmalarının % 60´lık kısmı tamamlanmış durumdadır" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Gönen Belediyesi´yle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Uğur, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından 3 Milyon TL yatırım bedelliyle Gönen kısmi kanalizasyon inşaatının tamamlandığını açıkladı. Başkan Uğur, " Yine Gönen de 80 bin kişilik Atık Su Arıtma Tesisi Projesi BASKİ tarafından tamamlanarak onaylanmış olup inşaat ihalesine çıkılacaktır. Gönen ilçemizin içme suyu sorununa kalıcı çözüm üretebilmek ve Gönen Barajından içme suyu verebilmek için gerekli olan arıtma tesisi projesi ihale edilmiştir. Yine 9 mahallemize Arsenik Arıtma Çeşmesi yapılmıştır. Aynı zamanda İtfaiye Teşkilatımızın Gönen Şubesine 1. 535.000,00 liralık ekipman ve araç temini gerçekleştirilmiştir. Yine Kent Estetiği Daire Başkanlığımız tarafından 1 adet semt spor sahası yapımı, 3 adet oyun grubu kurulumu ve 6 adet mahallemizde park yapılmaktadır. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız 72 Adet Bal Üreticimizi destekleyerek Polen Tuzaklı Kovan altlığı dağıtmıştır. Aynı şekilde Fen İşleri Daire Başkanlığımız Gönen ilçemizde kırsal mahalleler ve grup bağlantı yolları dahil olmak üzere 132 km Stabilize Yol yapmıştır. Bunun yanında mahallelerimiz arasındaki yollarımıza 37 km Asfalt Sathi Kaplama yapılmış ve mahallelerimize 25.249 m2 Kilitli Parke Taşı döşenmiştir" dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Gönen yatırım atağı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli