Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Gönen´e kurulan Biyokütle Fabrikası üretime başlıyor

Gönen´e kurulan Biyokütle Fabrikası üretime başlıyor

Gönen ilçesinde kurulan Türkiye´nin en büyük biyokütle fabrikası Eylül ayında üretime başlayacak.

Mısır, kanola, çeltik sapı gibi ürünlerle hayvansal atıkların yakıt olarak değerlendirileceği fabrika, Türkiye´nin enerji üretimine büyük katkı sağlayacak.
Eylül ayında şalteri indirecek fabrikanın projesi Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile Avrupa Komisyonunun (EC) desteğiyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından uygulamaya konan Türkiye Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı´nın (MIDSEFF) vizyon projesi seçildi.
Mutlular Enerji imzası taşıyan fabrika 30 MW kapasitesi ile ülkemizin önemli enerji ihtiyacını karşılayacak. Eylül ayında enerji üretimine başlanacağını bildiren yatırımcı İbrahim Mutlu, "Çin´den hafta sonunda 36 kişilik işçi grubu geliyor. Yeni gelecek grupla inşaatımızda 110´u Türk 100´ü Çinli olmak üzere 210 işçi çalışacak" dedi.
Bitkisel ve hayvansal atıkların geri dönüşümle, enerjiye dönüştürüleceği tesisin MİDSEFF tarafından vizyon projesi ödülü aldığını hatırlatan Mutlu, "60 Milyon dolara mal olan Enerji tesisi inşaatımızda sona geldik. Eylül ayında hizmete açacağız, hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Enerji tesisimiz ile hem ülkemiz hem de çiftçimiz kazanacak. Mısır, kanalo, çeltik sapının yanı sıra orman altının da yakıt olarak kullanılacağı tesisimizde, hayvansal atıklarda yakıt olarak değerlendirilecek. Çiftçimizden aldığımız mısır, kanalo ve çeltik sapı için kendilerine bedel ödeyeceğiz.?
65 MW kurulu güce sahip ikinci biyokütle enerji tesisinin projesinin hazır olduğunu, hafriyat işleri devam eden ikinci tesisin ÇEDsürecinin devam ettiğini açıklayan Mutlular Enerji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu, "100 Milyon dolara mal olacak 2. enerji tesisimizin temelini de 2017 yılının ilk aylarında atmayı planlıyoruz." diye konuştu
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı