Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen´e dev enerji yatırımı

Gönen´e dev enerji yatırımı

Türkiye´nin lisanslı en büyük biyokütle enerji santralinin temeli atıldı.

Mutlular Enerji Şirketinin, Balıkesir´in Gönen Deri Karma İhsas Organize Sanayi Bölgesinde 82 dönüm alan inşa edeceği biyokütle enerji santralinin temeli atıldı. 30 MW´lık kurulu gücü olması planlanan tesisin 100 Milyon dolara mal olması beklenirken, Deri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Koç, ?Yatırımın, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin % 5 hisse ile ortak olduğu, Türkiye´nin biyokütle enerjiye dayalı en büyük enerji santralinin temeli atıldı. Kurulu gücünün 30 MW olması planlanan tesiste çeltik, kanalı, mısır sapları, tarımsal ve hayvansal atıklar ile orman atıkları yakıt olarak kullanılacak.
Gönen Deri Karma İhsas Organize Sanayi Bölgesinde 82 dönüm alana inşaatı başlayan biyokütleye dayalı enerji santralinin, üç tribün olarak projelendirildiğini, şu anda ilk tribünün kurulacağını söyleyen Mutlular Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu, ?Üç tribünde, 125 MW´lık enerji üretimi hedefleniyor ki, bu da Güney Marmara Bölgesinin tükettiği enerjiye eş bir rakam.? dedi.
300 kişinin istidam edileceği tesisin, 2016 Haziran ayında deneme üretimine başlayacağını da aktaran Mutlu, ?Tesisin, 20 Eylül 2016 yılında ise tam kapasite üretime geçmesi hedefleniyor.? dedi.
Biyokütleye dayalı enerji santralinin ruhsatını veren Deri Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Necmi Koç, 82 dönüm alana inşaatı başlayan tesisin şu anda Deri Karma İhsas Organize Sanayi Bölgesinin en büyük yatırımı olduğuna değinerek, ?Biyokütleye dayalı Enerji santraliyle, hem doğa hem de bölgemiz kazanacak. Çevresel zararları bulunan atıklar, geri dönüşürken, katma değer katma değer yaratacak. Yatırımın, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.? açıklamasında bulundu.
Haber : Kokmaz Erdoğan



Anahtar Kelimeler: Gönen enerji yatırımı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli