Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gönende yüzyılın projesi başladı

Gönende yüzyılın projesi başladı

Gönen İlçesi park alanı içindeki eski çay bahçeleri yıkılarak, yerine Yeşil Gönene yakışır çay bahçelerinin yapımına başlandı.

Gönen İlçesi park alanı içindeki eski çay bahçeleri yıkılarak, yerine Yeşil Gönen`e yakışır çay bahçelerinin yapımına başlandı.
Gönen İlçesinin gözbebeği, şehir park alanında, yapım sırası modern çay bahçelerinin inşasına geldi.
Şehir parkının yenilenmesi kapsamında yıkılan eski çay bahçelerinin bulunduğu alanda yoğun çalışma yürütülüyor. 
Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yeniden yapılanma çalışmalarıyla çay bahçeleri ile birlikte peyzaj düzenlemesinin de yapılacağını belirtti.
Yakar, devam eden açıklamasında şöyle konuştu: "Ekipler bunun için sıkı bir çalışma başlattı. Alt yapının yetersiz olduğu alanda yağışlardan biriken suların yüzeyde fazla durması ve buradaki taşların renklerini değiştirip rutubetli bir ortam görüntüsü vermesinin önüne geçmek için çalışmanın kapsamı oldukça geniş tutuluyor. Yeşil alanda ve yürüyüş yollarında değişikliğe gidilecek eski çay bahçelerinin bulunduğu bölgede, oldukça modern bir şekilde yeni çay bahçeleri hazırlanacak" dedi.
Şehir Park alanın diğer parklar gibi gözde bir mekân olacağını öne süren Yakar, Harika bir doğal yapıya sahip Vali Hüseyin Öğütcen Şehir Parkı`nın bu çalışmalarla uyumlu olarak birbirine bağlanacağını ve kafeteryaların birbirine göre eksiği olmayacağı gibi her birinin diğerlerine göre artılarının olacağını belirtti. Başkan Yakar ayrıca yenileme çalışması yürütülen Koza Binası ve garajın taşınmasından sonra oluşacak alanın da şehir parkıyla bir bütünlük içinde hizmet verecek şekilde değerlendirileceğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı