Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Gönen’de inşaat yapımları 1 ay süreyle durduruldu

Gönen’de inşaat yapımları  1 ay süreyle durduruldu

Gönen Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Dayı, Gönen Belediyesi sorumluluk sahasındaki yerleşim alanlarında olası deprem zararlarının azaltılması amacıyla alınması gerekli önlemleri M

Gönen’de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda, ilçede yaşanabilecek olası depreme karşı alınacak tedbirleri içeren gündem maddesi belediye meclisi tarafından oy birliği ile karara bağlandı. 
Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz tarafından meclis toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, “Binaların güçlendirilmesi, yenilenmesi, kentsel dokunun sağlıklaştırılması ve ilçenin depreme hazır hale getirilmesi, deprem ve deprem ile mücadele konusunda bugün aldığımız kararları sizlerle paylaşmak istiyorum; İlçemizde İmar Durumu ve Yapı Ruhsatı verme işlemlerimizi Nisan Meclisi’ne kadar 1 ay süre ile durdurma kararı aldık. İmar Komisyonumuza dışarıdan alanında uzman kişileri de ekleyerek ortak çalışma yapma kararı aldık. Özellikle 1999 yılından önce yapılan yapıların ve kooperatif sitelerinin kentsel dönüşüme girmesini özendirici tedbirler alınmasını, devam eden inşaatların denetimlerinin arttırılmasını, ilçemizde bulunan mevcut binaların depremsellik yönünden kontrollerinin güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için gerekli kurum ve firmalarla görüşmelerin yapılmasını kararlaştırdık. Haftada birkaç kez toplanacak İmar Komisyonundan çıkacak kararların Nisan Meclisinde değerlendirilmesine, ivedilikle alınması gereken bir karar olursa Olağan Üstü Meclis Toplantısı yaparak Nisan Meclisi’ni beklemeden hemen onaylanmasına karar verdik. Amacımız daha sağlıklı ve sağlam yapılardan oluşan, güvenli bir Gönen oluşturmak. Sizlerin huzurlu bir şekilde evlerinizde oturabilmeniz için Gönen Belediyesi olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi. 
Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı