Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gönen´de Ekonomik İstişare toplantısı

Gönen´de Ekonomik İstişare toplantısı

BandBalıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından düzenlenen 8. Balıkesir Ekonomik İstişare Toplantısı Gönen´de yapıldı.

BandBalıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından düzenlenen 8. Balıkesir Ekonomik İstişare Toplantısı Gönen´de yapıldı.
Toplantıda, Bandırma, Gönen ve Manyas bölgelerinde gerçekleştirilen yatırımlar, gerçekleştirilmesi planlanan projeler ile sanayicinin sorunları ve beklentileri konuşuldu.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen´e Deri OSB´ nin karma OSB ye dönüştürüldüğünü ve bu değişim sonrasında OSB bölgesinde yeni yatırımların yükselmeye başladığını belirtti.
BSO Başkanı İsmail Uğur, çözüm üretmek için sanayicilerle, işadamlarıyla, yerel yönetimler ve kurum müdürleriyle bir araya geldiklerini bildirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise ilin büyük projelerle marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi.
Balıkesir´e kompozit vadisi kurmak istediklerini yineleyen Uğur "Sürekli temas halinde olduğumuz PD Grup´un Şişecam ile Balıkesir OSB´de yapacağı yatırımla kentin ekonomisinin daha çok ilerlemesini ve sektörel yatırımcıların gelmesini bekliyoruz." dedi.

Kompozit vadide cam, elyaf, fiber glas gibi malzemelerin üretileceğini anlatan Uğur, şöyle konuştu: "Preis Daimler, Airbus uçakları ile rüzgar güllerinin yedek parçaları ve otomotiv ham maddesi üretiyor. Bandırma Port Projesi için Başbakanımıza Hollanda´da yaptığımız görüşmeler neticesinde her şeyi hazırlattım. Bu liman projesi Gönen, Bandırma ve Manyas´ı ekonomik olarak uçuracak. İşte istihdam, kentsel dönüşüm böyle sağlanır, cari açık böyle kapanır. Balıkesir organize sanayileriyle, işadamlarıyla her zaman marka olma yolunda hızla ilerleyecektir."
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli