Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gönen termal turizmde iddialı

Gönen termal turizmde iddialı

Kaplıcalar bünyesindeki otellerin doluluk oranıyla tavan yapması, Gönen esnafının yüzünü güldürürken, Kaplıca Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönenin termal turizmde kendini ispat etmeye başladığını söyledi.

Kaplıcalar bünyesindeki otellerin doluluk oranıyla tavan yapması, Gönen esnafının yüzünü güldürürken, Kaplıca Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen`in termal turizmde kendini ispat etmeye başladığını söyledi.
Kaplıcalar bünyesindeki sosyal tesislerindeki yenileme çalışmaları devam ederken, Gönen termal turizmin Güney Marmara Bölgesinde merkezi oldu. İlk dönemde Yıldız Otel`de yapılan tadilatın yanı sıra Gönen-Bandırma yolunun yapılmasıyla ulaşım sorunun ortadan kalkmasının, turizmin gelişmesindeki en önemli etken olduğunu bildiren Gönen Belediye Başkanı ve Kaplıcalar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, "Fuarlarında, gerek Kaplıcamızın gerekse Gönen`in tanıtımında ve müşteri portfoyünün gelişmesinde çok etkili oldu" dedi.
Otellerin doluluk oranıyla tavan yaptığını da bildiren Başkan Yakar, "Gönen ekonomisinin can damarlarından bir tanesi tarımsa diğeri de Kaplıcaları. Gerek sağladığı istihdamla gerekse, gelen müşteri potansiyeli ile Gönen ekonomisini canlandırıyor.
Mineral bakımından dünyanın en kaliteli Kaplıca suyuna sahibiz. Elimizdeki cevherin farkında değiliz. Biz, bu değerimizi en iyi şekilde kullanıp, Gönen`i, termal turizmde Türkiye`nin cazibe noktası yapmayı düşünüyoruz. Turizm sektöründe kıyasıya rekabet yaşanmakta, günün koşullarına uymak, rekabet edebilmek için sosyal tesislerimizdeki çalışmalarımız devam edecek" derken, tanıtım çalışmalarına da ağırlık vereceklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false