Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gönen OSB doğalgaza kavuştu

Gönen OSB doğalgaza kavuştu

Güney Marmara Bölgesi’nde bir OSB daha doğalgaza kavuştu.

Güney Marmara Bölgesi’nde bir OSB daha doğalgaza kavuştu. 
Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) vermiş olduğu finansal destek ile doğalgaz altyapısını tamamlayarak yatırımcılar için daha cazip hale geldi. 
4.500.000 TL’nin üzerinde bir yatırım ile hayata geçirilen proje sonucunda kurulan 1 adet A tipi, 4 adet B tipi istasyon ve 11 kilometrenin üzerindeki doğalgaz şebekesi ile mevcut durumda OSB içerisinde faaliyet gösteren ve fiziki yatırımları devam eden 55 firma doğalgazdan faydalanabilir konuma geldi. 
16 ay olarak belirlenen proje süresine rağmen, yaklaşık 1 sene içerisinde tüm ihale süreçleri ve yapım işi tamamlanarak yatırım projesinin açılış töreni Gönen OSB’de yapıldı. 
2016 yılında statüsü değiştirilerek altyapı çalışmalarına hız verilen mevcut durumda 65 adet sanayi parseline sahip Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde, tüm sanayi parselleri tahsis edilmiş durumda bulunuyor. 
2.000’in üzerinde kişi istihdam edilen OSB’de mevsimlik işçilerle çalışan sayısı 3.000’i buluyor. Gönen OSB için artan yatırım talepleri, genişleme çalışmalarına da hız kazandırdı. 2021 yılının Kasım ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve ilgili kurumların katılımıyla yer seçimi toplantısı gerçekleştirildi. 
GMKA ayrıca yeni gelen yatırımların çevreye zarar vermemesi adına planlı bir sanayileşme ile birlikte, özellikle imalat sanayide bölgenin yenilenebilir kaynaklarından azami derecede faydalanılmasına da önem veriyor. 
Bu bağlamda Bandırma-Gönen-Biga hattı metalürji, kimya ve enerji sektörlerinin ulusal ve uluslararası arenada tanınan şirketlerinin işletmelerine ev sahipliği yaparken yenilenebilir enerji kurulu gücü ve potansiyeli ile de bölgenin önemli bir sanayileşme alanı olarak görülmesini sağlıyor. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Gönen doğalgaza kavuştu
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı