Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gönen, örnek bir cami kazandı

Gönen, örnek bir cami kazandı

Sosyal tesisleriyle olduğu kadar mimarisiyle de farklılık yaratan Plevne Camisi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Kaymakam Hüseyin Parlak, Gönen

Sosyal tesisleriyle olduğu kadar mimarisiyle de farklılık yaratan Plevne Camisi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Kaymakam Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Müftüsü Hayrullah Yavuz, Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla ibadete açıldı.
Törende konuşan Balıkesir İl Müftüsü Açari, aynı anda 1500 kişinin ibadetini yapabileceği Plevne Camisini Gönen`e kazandıran Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ı, "Allah sizden razı olsun" sözleriyle takdir etti.
Açari, mimarisinde Selçuklu, Anadolu beylikleri ve Arap yarımadasının yansımalarını taşıyan Plevne Camisinin, Gönen`e ayrı bir güzellik kattığını söyledi. Kaymakam Parlak ise, mimarisinden Plevne Camisinin mimarı Kevork Özkaragöz`ü kutladı.
Aynı anda 1500 kişinin ibadet edebileceği, Gönen`in üçüncü büyük camisi olmasının ötesinde farklı mimarisiyle hem Plevne Mahallesine hem de Gönen`e farklı bir hava getiren Plevne Camisi, gerek mimarisiyle gerekse sosyal alanlarıyla katılımcılardan ve İl Müftüsü Açari`den tam not aldı.
Plevne Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Aydoğmuş, "farklı mimarisiyle mahallemize ayrıcalık kattı. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" derken, Gönen Müftüsü Hayrullah Yavuz ise, "farklı mimarisiyle ilçemize ve bölgemize ayrı bir güzellik geldi. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun, Plevne Camimizin yaptırılmasında ve bitirilmesinde en büyük emek kendisinindir" dedi.
Plevne Camisini, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ibadete kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirten Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, "Plevne Camimizin yapımında emeği olan herkesin bir tek hedefi vardı; Allahın rızasını kazanmak. Camimizin yapımına katkıda bulunan ve destek olan herkese Gönen adına teşekkür ediyorum. Gönen ve Plevne halkı, camiyi sahiplendi. Camimizin mimarına da Gönen halkı adına teşekkür ediyorum. Camimiz, hayırlı, Kutlu Doğum Haftası kutlu olsun" dedi.
Mimarisinde, Selçuklu ve Anadolu beyliklerinin yansımasının bulunduğu Plevne Camisinin, kazandırılmasına katkısı bulunan herkese teşekkür eden İl Müftüsü Turgut Açari, "Allah, belediye başkanından razı olsun" derken, "peygamberimiz, camileri cennet bahçesine benzetmiştir. Camilerimiz temizliğin güzelliğin sembolüdür" dedi.
Plevne Camisinin mimari Kevork Özkaragöz`ü kutlayan ve Gönen adına teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Parlak,"camiler, kubbesi altında bir araya gelinsin diye yapılıyor. Camiler birlik beraberlik yeridir. Caminin dışına çıkılınca da aynı birlik korunmalıdır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli