Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gönen jeotermalle kalkınacak

Gönen jeotermalle kalkınacak

Gönen Belediye Başkanı ve Gönen Kaplıcaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, 5 yıl içinde, ilçeye termal alanında yapılacak yatırımlarla Gönen'in, ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri durumuna geleceğini belirtti.

Gönen Belediye Başkanı ve Gönen Kaplıcaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, 5 yıl içinde, ilçeye termal alanında yapılacak yatırımlarla Gönen’in, ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri durumuna geleceğini belirtti. Ülkemizin, termal su kaynakları açısından zengin görülmesine karşın bunun yeterince değerlendirilemediğine dikkati çeken Yakar, Kaplıcalar A.Ş. olarak Gönen yerelinde sıcak su kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Buna paralel olarak tabakhanelerin bulunduğu 500 dönümlük alana 5 adet 5 yıldızlı otel yapımıyla ilgili çalışma başlattıklarını belirten Yakar, “Yaklaşık olarak 500 milyon dolara mal olacak bu projeyi, 2019 yılı sonuna dek bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
Projeye çok sayıda girişimcinin ilgi duyduğunu vurgulayan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, şunları söyledi:
“Bu konudaki seçenekleri değerlendiriyoruz. Seçeneklerimiz arasında otellerin özel sektör, ya da TOKİ tarafından yapılması da bulunuyor. Projelerin hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki yatak sayısı 4 bini bulacak. Bakanlar Kurulu kararıyla ilçemiz, termal yatırımları konusunda turizm teşvik kapsamına alındı.”



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu