Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gönen Belediye Başkanı Yakara sevgi seli

Gönen Belediye Başkanı Yakara sevgi seli

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AK Parti İlçe Teşkilatıyla birlikte köy gezilerine başladı. B. Soğuklar Köyüne giden AK Parti heyeti, köy kahvesinde vatandaşlara Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerde yaşanacak değişimi anlatırken, Belediye Ba

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AK Parti İlçe Teşkilatıyla birlikte köy gezilerine başladı. 
B. Soğuklar Köyüne giden AK Parti heyeti, köy kahvesinde vatandaşlara Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerde yaşanacak değişimi anlatırken, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar Büyüksoğuklar Köyünde yoğun ilgiyle karşılaştı.
2014 seçimlerine iddialı hazırlanan AK Parti Gönen İlçe Teşkilatı, Büyükşehir yasasını anlatmak için köy ziyaretleri başlattı. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`la birlikte Büyüksoğuklar Köyüne giden AK Parti teşkilatı, köy kahvesinde B. Soğuklar halkıyla buluştu.
Yakar: "Büyükşehir statüsüyle hizmetin kalitesi artacak"
Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, büyükşehir yasasıyla ilgili kafa karışıklığı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, "Büyükşehirle birlikte, köylerimize götürülen hizmetin kalitesi yükselecek. Gönen merkezde ne varsa Büyüksoğuklar`da da olacak. Köy yolları, büyükşehir belediyesi tarafından, köy içi yollarınız, çevre düzenlemeleri de ilçe belediyeleri tarafından yapılacak" dedi.
Yakar: "Altyapısı tamamlanmayan köy kalmayacak"
Köylerden yüksek su parası, çevre ve emlak vergisi alınacağı söylentilerine de açıklık getiren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen merkezdeki vatandaşımızın ödediği su parasının beşte biri alınacak, emlak ve çevre vergisiyle ilgili yasada kesin bir hüküm var, 5 yıl boyunca hiçbir köyümüzden emlak ve çevre parası alınmayacak. 5 yılın bakanlık  konuyu yeniden görüşecek. Altyapısı, kanalizasyonu olmayan köyümüz kalmayacak. Şu anda köylerimizin en büyük sıkıntısı yol, yolu yapılmayan köy olmayacak. Köylerimiz, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle yaşanabilir hale gelecek. Köy meraları, yine o köy halkının kullanımında olacak" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı