Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gönen AK Parti 2014 yerel seçimine hazır

Gönen AK Parti 2014 yerel seçimine hazır

AK Parti Gönen İlçe Teşkilatı, partinin köy ve mahalle sorumlularıyla bir araya geldi. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakarın da hazır bulunduğu toplantıda, büyükşehir statüsü anlatıldı.

AK Parti Gönen İlçe Teşkilatı, partinin köy ve mahalle sorumlularıyla bir araya geldi. 
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ın da hazır bulunduğu toplantıda, büyükşehir statüsü anlatıldı. 
AK Partinin Hükümetinin, millet iradesini temsil ettiğini söyleyen AK Parti Gönen İlçe Başkanı Bıyık, Türkiye`nin 2020`nin süper gücü olacağını öne sürüp, barış sürecini de "AK Parti, daha güzel bir Türkiye için siyaset yapıyor. Marmara Bölgesinden, Barış sürecine % 60 destek var. Barış sürecini istemeyenlerin derdi, siyasetlerinin bitecek olması. Terör bitince bazı siyasi partiler, siyaset yapamayacak. Bunların Türkiye derdi yok" derken, teşkilat olarak köy ve mahalle gezilerini başlattıklarını açıkladı.
AK Parti Gönen Teşkilatı olarak girdikleri her seçimden başarıyla çıktıklarını hatırlatan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 2014`te sınav vereceklerini belirtirken, "Yaptığımız işler, aldığımız sorumluluklarla milletimizin karşısına alnımız ak, başımız dik çıkacağız" dedi. Başkan Yakar, en uç köyde yaşayan vatandaştan Gönen merkezde yaşayan yurttaşa kadar ulaşmadık hiç kimse bırakmayacaklarının altını çizdi.
Bıyık: "Türkiye 2020`nin süper gücü olacak"
AK Parti Gönen İlçe Başkanı Av. Servet Bıyık`ın yanı sıra Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile İl Genel Meclis Üyesi Tuncay Salı`nın da hazır bulunduğu toplantıda, mahalle ve köy başkanlarına "Büyükşehir tanıtım kitapçığı" dağıtılırken, görevliler büyükşehir yasası hakkında bilgilendirildi.
Büyükşehirle ilgili köylülerin kafasının karıştırıldığını belirten İlçe Başkanı Bıyık, "Şu anda köylerimizde en fazla su parası kullanılıyor. Su parası, merkezde yaşayan vatandaşlarımızın 5/1 kadar alınacak. 5 yıl süreyle köylerimizden emlak ve çevre vergisi alınmayacak. Muhtarlarımın maaşlarında düzenlemeye gidilecek. Meraların kullanımı yine köylerimize aitdir" dedi.
Bıyık: "Belediye meclisimiz 25 üyeden oluşacak"
Gönen Belediye Meclisinin 25 meclis üyesinden, Gönen`in Balıkesir`de ise 5 meclis üyesi ve belediye başkanı olmak üzere 6 kişiyle temsil edileceğini bildiren Bıyık, büyükşehirle birlikte köylerde hizmet kalitesinin yükseleceğini söyledi.
Bıyık: "Üye sayımız 5800"
Halen kayıtlı 5800 üyesi bulunduğunu, üye sayısını en az iki kat arttırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Bıyık, AK Parti hükümetinin, millet iradesini temsil ettiğini belirterek, "AK Parti hükümetiyle birlikte, süper güç olma yolunda ilerleyen bir Türkiye var. 2020`nin süper gücü Türkiye olacak. Biz, çocuklarımız ve hatta torunlarımızın için daha güzel bir Türkiye için siyaset yapıyoruz" dedi.
Bıyık: "Terörün bitmesini istemeyenler var"
Barış sürecine de değinen İlçe Başkanı Av. Servet Bıyık, Barış sürecine Marmara bölgesinden %60 destek olduğunu savunurken, Türkiye`de terörünün bitmesini istemeyen kesim ya da siyasi partiler olduğunu savundu. 
Terörünün bitmesiyle bazı siyasi partilerin, siyaset yapamayacağını da öne süren Bıyık, "Bunların, Türkiye gibi bir derdi yok. Türkiye normalleşiyor" dedi.
Başkan Yakar: "Her seçimden zaferle çıktık"
Toplantıda konuşan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, köy ve mahalle sandık başkanlarından "Büyükşehir yasasıyla birlikte en uzakta kalan köyümüz bile Gönen merkez oldu. Köylerimizden istenen talep ve çalışmaları istişare edip, planlayalım. Biz, seçim stardını zaten vermiştik. Köylerimize gezilerimizi başlattık. Gönen`in her mahallesinde, her köyümüzde ulaşmadığımız bir tek vatandaşımız kalmayacak. En uçta yaşayan köyümüze de gidip, vatandaşımıza ulaşacağız. Kadın Kollarımız, mahalle toplantılarını başlatıyor" dedi.
AK Parti Gönen İlçe Teşkilatı olarak girdikleri her seçimden başarıyla çıktıklarını da dile getiren Başkan Yakar, "2014`te bir sınav daha vereceğiz. Yaptığımız işler ve aldığımız sorumlulukla milletimizin karşısına alnımız ak, başımız dik çıkacağız." dedi.
Yakar, referandum sinyali verdi
2014`te üç seçimin birden yaşanabileceğini de belirten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "bir tanesi yerel seçimler diğeri ise Cumhurbaşkanlığı seçimi. Yeni anayasamızla ilgili referanduma da gidilebilir. Yeni anayasayla kişilerin hak ve özgürlükleri güvence altına alınacak. Türkiye 12 yılda çok büyük değişim ve gelişim gösterdi. Milletimiz şu anda kendi kendini yönetiyor, ekonomideki belirsizlik ortadan kalktı. Geleceği planlayan bir partimiz ve hükümetimiz var. Hedef 2023 diyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli