Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gönen ve Ayvalık´ta sahte içki operasyonu

Gönen ve Ayvalık´ta sahte içki operasyonu

Gönen ilçesinde 150 şişe kaçak içki ele geçirildi.

Gönen polisi, Tırnova Mahallesi´nde Akif G. adlı şahsın evine operasyon düzenledi. Operasyonda 150 şişe kaçak viski ve votka ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen Akif G. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. El konulan kaçak viski ve votkalar ise imha edildi.
Yine Ayvalık ilçesinde, Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Bulvarı üzerinde bir eve yapılan operasyonda sahte rakı yapımında kullanılan 10 kilogram metil alkol ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı´na bağlı Küçükköy Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesindeki ekipler aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek, T.A. isimli şahsın evine yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, sahte içki yapımında kullanılan 10 kilogram metil alkol ile 5 litrelik pet şişeler ve tenekeler içerisine konulmuş 35 kilogram el yapımı sahte rakı ele geçirildi. T.A.´nın sahte rakı yapımında kullandığı metil alkolü kısa bir süre önce bir kargo firması aracılığıyla Gaziantep´ten getirdiği öğrenildi.
Ele geçirilen rakı yapımında kullanılan ilkel düzenekle 35 kilogram sahte rakı ve 10 kilogram metil alkole imha edilmek üzere Küçükköy Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından el konulurken, T.A. isimli şahıs hakkında yasal işlemler başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli