Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gönen çayı için Proje çalışması başladı

Gönen çayı için Proje çalışması başladı

Gönen Çayı ıslahında Bakanlık talimatı verdi, DSİ harekete geçti?

Balıkesir Gönen Belediye Başkan Yakar, Gönen´i vizyon kent yapacak projelerin başında gelen Gönen Çayı Islahının ihale edildiğini, Çay ıslahına uygulanacak proje çalışmasının başladığını açıkladı. Başkan Yakar, Gönen Çayına Eskişehir Porsuk yada Gönen gibi termal kenti olan Karlovy Vary modelinin uygulanacağını bildirdi.
GÖNEN´İ GÖNEN YAPACAK PROJE
7´den 70´e Gönen´de yaşayan her kesimi yakından ilgilendiren Gönen Çayı ıslah projesinde DSİ düğmeye bastı. Gönen Çayı Islahının ihale edildiğini bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Çayı ıslahının Gönen halkını doğrudan etkileyen bir proje olduğunu söyledi. Gönen´in, içinden çay geçen ender kentlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Yakar, ?Biz, çok önemli bir değere sahibiz. Maalesef sahip olduğumuz değeri kullanamadık. Çaya uygulanacak ıslah projesi, Gönen´e vizyon kazandıracak. Köyden kente Gönen´de yaşayan her kesimi doğrudan ilgilendiren ve etkileyen Gönen Çayı ıslahı ihale edildi. Islaha uygulanacak proje konusunda da çalışmalar başladı? dedi. KARLOVY VARY MODELİ GÜNDEMDE Gönen Çayına Çekoslovakya´nın sağlık turizminde dünya markası olan Karlovy Vary modelinin uygulanmasının gündemde olduğuna da işaret eden Başkan Yakar, ?Eskişehir Porsuk ile Afyon Kokarçay projelerini inceledik. Bize, en yakın olan ise şu anda Karlovy Vary modeli. Gönen gibi Karlovy Vary´de sağlık turizminde kendini duyurmuş bir kent? dedi.
ÇAYDA GONDOLLARIN GEZMESİ HAYAL DEĞİL
Gönen Çayı ıslahına gösterdiği hassasiyetten dolayı DSİ Bölge Müdürüne teşekkür eden Başkan Yakar, ?Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak olan Gönen Şehir arıtmasının projesi hazır. Büyükşehir belediyemizin, projeyi ihale etmesini bekliyoruz. Arıtma ile Gönen Çayı ıslahı birbirine bağlı projeler. Vatandaşımızın en büyük sıkıntısı olan çaydaki kirlenme ve görüntü kirliliği Çay ıslahı ve arıtma projesiyle bitecek. Gönen´in içinden, estetiğiyle hoşluk yaratan, gondolların yüzeceği bir çay geçecek ki, bu hayal değil. Gönen´in üç vizyon projesi, Kentsel dönüşüm, çay ıslahı ve şehir arıtması. Her üç projenin yaşama geçmesiyle Gönen´i sağlık turizminde dünya markası yapacağız. biz, halkımıza hangi sözü verdiysek, yerine getirdik. Boş vaatte bulunmadık. İlçemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız her üç projeyi de, iktidarımız döneminde gerçekleştireceğiz? açıklamasında bulundu.
Haber : Korkmaz Erdoğan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli