Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gönen Belediye Başkanı Yakar:

Gönen Belediye Başkanı Yakar:

?Bandırma´nın il olması bölgeyi kalkındırır?

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ?Bandırma´nın il olması bizi mutlu eder? dedi.
Gönen´de 14 yıldır, üç dönemden beri belediye başkanlığı koltuğunda oturan ve ilçenin tarihine en uzun süre başkanlık yapan kişi olarak geçen Yakar, şunları söyledi:
?2004 yılında göreve geldim. O günden bu yana Gönen´in her alanda çok farklılaştığını düşünüyorum. Gönen´in eski yıllardaki ulaşımı patikaydı. Şimdi hiçbir ulaşım sorunumuz yok. 2500 konutumuzu jeotermalle ısıtmamıza karşın kışın ilçemizde hava kirliliği çok fazlaydı. 2009 yılında doğalgaz çalışmalarını başlattık. Bu yaz dönemi itibariyle ilçemizdeki her yer doğalgazla buluşmuş olacak. Hâlen ilçemizin merkez nüfusu 45 bin, kırsal mahallerimizin ise 30 bin dolayında. İlçemizde tarım sektörü çok güçlü durumda. Bizim de içinde bulunduğumuz Bandırma Organize Sanayi Bölgesi doldu. İkinci etap için çalışmalarımız başladı.?
BANDIRMA İL OLMALI
Bandırma´nın il olmasını desteklediklerini vurgulayan Yakar, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´nın il olması, bölgenin daha çok kalkınması anlamına gelir. 150 kilometre uzaklıktaki Balıkesir´den, coğrafyası çok geniş olan bir bölgenin yönetilmesi kolay değil. Bandırma ile Gönen´in kaderinin iç içe olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok sayıda Gönenli de Bandırma´da yaşıyor. Yerinden yönetim olmalı.?
TEMİZ SANAYİDEN YANAYIZ
Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nin yıllar önce tarım arazilerinden uzak, deprem riski bulunmayan bir yerde kurulduğunu vurgulayan Yakar, şöyle konuştu:
?Gönen Çayı´nın Marmara´ya döküldüğü bölgeyi sulak alan ilan ettirdik. Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın da onaylamasıyla burası koruma havzası durumuna dönüştü. Artık burada kuş ve balık türleri tehlike altında olmayacak. Yakında burada balık tutacağız. Biz, sanayinin gelmesinden mutluluk duyarız. Ancak yüksek teknolojiye sahip, KDV değerleri fazla olan sanayi tesisleri isteriz. Çünkü değerlerimiz yok olup gider. Ben, bunları yalnız belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda bir sanayici sıfatıyla da söylüyorum.?
Milletvekillerinin bazılarının, ?siyaset yapacağız? diye bölgenin değerlerini dikkate almadıklarını öne süren Yakar, 2019 yılındaki yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmayı düşünmediğini belirtirken, ?Tabii, bu partimizin vereceği bir karar. Eğer yeniden aday olmam istenirse hayır diyemem. Milletvekilliğini de düşünebilirim? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Gönen Belediye Başkanı Yakar
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu