Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gölet Projesi ihale edildi

Gölet Projesi ihale edildi

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek ve çevresindeki sorunların giderilmesi için yoğun mesai harcamaya devam ediyorlar. Alişan Derenin kaynağına gölet geliyor

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek ve çevresindeki sorunların giderilmesi için yoğun mesai harcamaya devam ediyorlar.
Alişan Dere`nin kaynağı`na gölet geliyor
AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının devam eden çalışmalarında, Alişan Dereye yakın bölgede zeytinlik alanları bulunan müstahsillerden gölet yapılması talebi geldi.
Müstahsillerden gelen talebi değerlendiren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptıkları çalışmalarında konuyu Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü`ne (DSİ) aktardı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden gelen teknik ekiplerin bölgede yaptıkları araştırma ve incelemelerinde göletin yapılabileceğine onay verildikten sonra, Erdek Kastri Bölgesi Alişan Dere Mevkiine Göletin yapılması kararı çıktı.
Devamında ise, DSİ tarafından Erdek-Alişandere Göletinin Planlama ve Proje İhalesi gerçekleştirildiği öğrenildi.
Göletle ilgili gelinen nokta hakkında bilgi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, D.S.İ. 25. Bölge tarafından yapılacak olan göletin 1 milyon metreküp su kapasitesine sahip olacağını söyledi.
Göletin hizmete girmesiyle Erdek Kastri bölgesindeki zeytin bahçeleri yanında içme suyu olarak ta kullanılabileceğinden bölgede yaşayan halkımızın can damarı olacağını belirten Onay, "Gölet suyu, Çeltikçi Köyü ile Düzler Mahallesinde sulama ve içme suyu olarak ta kullanılabilecektir" dedi.
AK Parti Erdek İlçe Yönetim Kurulu olarak her fırsatta belirttiğimiz gibi bölgemizin kalkınması için var güçle çalışmalarını sürdüklerini belirten Onay, Erdek ve çevresi için yapılabilecek her türlü yatırıma imza atmaya kararlı olduklarını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false