Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gölet inşaatı ihale edildi

Gölet inşaatı ihale edildi

Erdek-Karanlıkdere Mevkiine yapılacak gölet ve sulaması inşaatının sözleşmesi imzalandı.

Erdek-Karanlıkdere Mevkiine yapılacak gölet ve sulaması inşaatının sözleşmesi imzalandı.
Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan’ın, başkanlık yaptığı dönemde ilçemiz Kastri Bölgesindeki zeytinlik alanların istifadesine sunulacak olan Karanlıkdere mevkiine gölet yapımı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne yaptığı girişim neticeye kavuşuyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden basına gönderilen açıklamada, Erdek-1 isimli gölet ve sulaması inşaatının sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.
Gölet yapımı tamamlandığında bin 700 dekar tarım alanlarının suya kavuşacağı ve ürün miktarında önemli bir artışın yaşanacağı kaydedildi.

Erdek-Kastri Bölgesinde 1.700 dekar tarım alanına sulama suyunu temin edecek olan Erdek-1 isimli Göleti ve Sulaması İnşaatı’nın sözleşmesi imzalandığını öğrenen zeytin üreticileri deyim yerindeyse adeta bayram yapıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmesi imzalanan ve 13 Şubat 2014 ihalesi yapılan tesisin tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sunulmasıyla o bölgedeki vatandaşların gelirlerinin artması hedefleniyor.
Erdek’te 111 ailenin faydalanacağı gölet sayesinde, eskiden sağlanan gelirin 3 kat daha fazlası elde edilecek. Bölgeden 2014 fiyatlarına göre dekar başına 556 TL gelir sağlanırken, göletin tamamlanarak hizmete alınmasıyla bu gelir 1.651 TL’ye ulaşacak. Dolayısıyla bölgedeki tarım arazilerinden elde edilen yıllık gelir artışı 1 milyon 862 bin TL’ye ulaşmış olacak. Haber : Taygun Ertan




  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı