Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gölet için kamulaştırma çalışmalarına başlandı

Gölet için kamulaştırma çalışmalarına başlandı

Bu proje bittiğinde 1700 dekar zeytinlik alan sulanabilecek

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever, ihaleyi üstlenen firma ile geçtiğimiz günlerde DSİ Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nde sözleşmesi imzalanan ve ilçemizi yakından ilgilendiren Erdek-1 Göleti ve Sulaması İnşaatının yapımı hakkında gelinen son noktayı değerlendirdi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever,“Erdek-1 Göleti ve Sulama İnşaatının yapılacağı alanda kamulaştırma çalışmalarına başlandığını söyledi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, beraberinde partisinin Genel Sekreteri İbrahim Kutas ile birlikte Balıkesir’e giderek, burada Devlet Su İşleri (DSİ) Balıkesir 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz’ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Erdek İlçesi ve Kapıdağ Yarımadasına kazandırılacak projeler hakkında DSİ Balıkesir Bölge Müdürü Şenöz’den bilgi alan AK Parti İlçe Başkanı Murat Sever, toplantının ardından ilçeye müjdeli haberlerle döndü. 

Sever: “İlçeye 2 müjdeli haberle döndük”
2009-2014 tarihleri arasında Erdek Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Aysan’ın girişimleriyle ilçemizde sulanabilir tarım arazilerinin artması için attığı adımların bugün tek tek meyvalarının alınmasına başlandığı bilgisi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, tamamlandığında 1700 dekar tarım alanının sulanabileceği İlçemiz Alişan Dere Mevkiine yapılması planlanan Erdek-1 Göleti ve Sulaması isimli projede son gelinen nokta için, DSİ Balıkesir Bölge Müdürü ile yaptıkları görüşmede, projenin yapılacağı alanda kamulaştırma işlemlerine başlandığını, 8 parçadan oluşan proje alanı ile ilgili 5 parça anlaşmanın yapıldığı ve 3 parçanın uzlaştırma komisyonu tarafından yapılarak projeye start verileceğinin kendilerine aktarıldığını kaydetti.
13 Şubat 2014 tarihinde DSİ 25. Balıkesir Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan “Erdek-1 Göleti ve Sulaması İnşaatı” işinin sözleşmesinin, 24 Eylül 2014 tarihinde DSİ Balıkesir Bölge Müdürü Erol Şenöz ve yüklenici firma Üçer İnşaat ve Ticaret A.Ş. şirketinin yetkilisi tarafından imzalandığını hatırlatan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, “Erdek-1 Göleti ve Sulaması İnşaatı” işinin 2015 yılında tamamlanması ile 1.700 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak. Proje ile ilçemizde 111 aile faydalanacak olup, projeden kaynaklanacak gelir artışı dekar başına 3 katlık bir artışla, 2014 fiyatlarına göre 556 liradan 1.651 liraya çıkarak, yıllık gelir artışı 1 milyon 862 bin 245 liraya ulaşacaktır.” dedi.
Sever: “Ballıpınar, kapalı sistem sulama kanalı ile tanışacak”
İkinci müjdeli haberi Ballıpınar Mahallesindeki tarım alanları sulama kanallarının, kapalı sistem sulama kanalı olarak yeniden yapılması olarak açıklayan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever, bu projenin onayının verildiğini ve bölgede su ölçüm çalışmalarına başlandığını bildirdi.
Sever, Erdek ve Kapıdağ halkının ekonomisine can verecek bu projelerinin gerçekleşebilmesi için, projelerin başlangıcından bugüne kadar destek veren AK Parti Balıkesir Milletvekilleri ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a teşekkür etti.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli