Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

"Göç Öyküleri" kitabı, Yitik Ülke Yayınları`ndan çıktı

Yazar, şair Sabri Kuşkonmaz`ın yayına hazırladığı Göç Öyküleri” kitabı, Yitik Ülke Yayınları`nca yayımlandı.

Yazar, şair Sabri Kuşkonmaz`ın yayına hazırladığı “Göç Öyküleri” kitabı, Yitik Ülke Yayınları`nca yayımlandı. Kitapta, Bandırmalı Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Eğitimci-Yazar İncilâ Çalışkan’ın da öyküleri yer alıyor.
Kimdir hiç göç etmemiş olan? Var mıdır böyle bir kişi yeryüzünde?
Ne Kavimler Göçü ne de kırdan kente göç gibi büyük başlıklardan söz ediyoruz. Bunlar da içinde olmak üzere, daha yalın ve kişisel göçler. Örneğin bir evden diğerine, aynı kentte ve aynı sokakta olsa bile. Daha farklı olan göçler; bir aşktan diğerine! Peki, akla gelen ve gelmeyen tüm göç türlerin dışında kaldığını iddia eden var mıdır? Şairin "yerleşik yabancı" sözünü bile kabul etmeyen varsa, iddiamız odur ki her insan göçmüştür, göçmendir.
Göç öyküsü olmadığını ileri sürene yanıtımız; doğum da bir göçtür. Hem de büyük göç. İlk yerleşilen, en korunaklı yerden, anne karnından dışarıya, "korkunç" bir dünyaya zorunlu göç!
Zaten her göç, aslında acıyı taşır içinde. Görünür ya da görünmez olsun; bir acı vardır, mutlu göçlerde bile… en acısı da ölüme göç… Yitik Ülke Yayınları pek çok tematik kitap yayımladı; "Bozcaada Öyküleri", "Cunda Öyküleri", "Olimpos Öyküleri", "80`lerde Çocuk Olmak", "90`lar Kitabı", "Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı", "Mutsuz Aşk Vardır" ve "Yitik Öykü"… Bunların arasına "Göç Öyküleri" de katılıyor... diyor kitabın editörü Sabri Kuşkonmaz.
Kitapta yer alan yazarlar şöyle:
A. Kamil Olgun, Arife Kalender, Aslı Özer, Ayşe Kilimci, Belma Fırat, Ceren Olpak, Coşkun Karabulut, Esra E. Karaosmanoğlu, Gülden Çakır, Gülümser Kalender Tezcan, Halil İbrahim Özcan, Hayri K. Yetik, İncila Çalışkan, Mehmet Sarsmaz, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Meltem Bayrak, Nazmi Bayrı, Neşe Tekin, Nurdan Atay, Onat Zeybek Kuşkonmaz, Orhan Tuncay, Önder Balıkçı, Remzi Karabulut, Sabri Kuşkonmaz, Sedef Özkan, Sultan Su Esen, Tülin Dursun, Ümit Yılmaz, Yasemin Yılmaz, Yaşar Seyman, Zeynep Aliye.



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı