Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

GMKAya 304 proje sunuldu

GMKAya 304 proje sunuldu

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)nın 3. destek programına, Balıkesir ve Çanakkaleden 304 proje başvurusu yapıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)`nın 3. destek programına, Balıkesir ve Çanakkale`den 304 proje başvurusu yapıldı. Başvuruların 175 projeyle % 58`i Balıkesir ve ilçelerinden, 129 projeyle % 42`si Çanakkale ve ilçelerinden yapıldı. Projenin toplam bütçesi yaklaşık 102 milyon, talep edilen destek miktarı ise 60 milyon lirayı buldu. 
GMKA, 2012 Ekim ayında açıkladığı mali destek programlarının sonuçlarını duyurdu. 
Ajansın en büyük destek mekanizmalarından biri olan bu programların konusu "Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi", "Turizmde Rekabetçiliğin Arttırılması" ve "Sosyal Kalkınma" olarak belirlenmişti. Bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan başvuru sonuçlarına göre 16 milyon lira destek için 304 proje teklifi yapıldı. GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, en çok başvurunun Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında geldiğini söyledi. En büyük bütçenin ayrıldığı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi programı için yapılan başvurularla talep edilen destek tutarının, dağıtılacak miktarın yaklaşık 4,1 katı, Turizmde Rekabetçiliğin Arttırılması programı kapsamında talep edilen destek tutarının ise dağıtılacak miktarın yaklaşık 2,5 katı olduğunu söyledi.
Bütün ilçelerden başvuru yapıldığını belirten Genel Sekreter Gündoğan, "Sosyal Kalkınma ve Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi programı için Balıkesir`den gelen projeler daha fazlayken Turizmde Rekabetçiliğin Arttırılması programı için Çanakkale`den gelen projeler daha fazla. Balıkesir ve ilçelerinden yapılan başvuruların toplam bütçesi yaklaşık 58,9 milyon, bunlar kapsamında istenen destek miktarı, yaklaşık 34,7 milyon lira. Bu da talep edilen toplam desteğin yaklaşık % 57,6`sına tekabül etmektedir. Çanakkale ve ilçelerinden yapılan başvuruların toplam bütçesi yaklaşık 43,1 milyon, bunlar kapsamında istenen destek miktarı yaklaşık 25,5 milyon lira. Bu miktar, talep edilen toplam desteğin yaklaşık % 42,4`üne tekabül ediyor." dedi. 
Destek programına yapılan başvuruların ardından değerlendirme süreci başlayacak. Kalkınma ajansları, destek programları kapsamında yapılan proje başvurularını, dört aşamadan oluşan sıkı bir değerlendirme sürecinden geçiriyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli