Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

GMKAdan proje yazma eğitimi

GMKAdan proje yazma eğitimi

Güney Marmara Kalkınma Ajansında görevli iki uzman, iki farklı destek programı hakkında proje yazma eğitimi verdi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nda görevli iki uzman, iki farklı destek programı hakkında proje yazma eğitimi verdi.
Erdek Öğretmenevinde Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere iki gün devam eden eğitime, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Arıuçar, Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Lap, Erdek Belediyesi İmar İşleri bölümünde çalışan bir kısım personel, öğretmenler ve basın mensupları katıldı.
GMK Ajansı`nda görevli İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Şuayip Ünal ile Program Yönetim Birimi Uzmanı A. Duygu Topçu`nun verdiği seminerde, İhracata ve Yenilikçi Mali Destek Programı, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve Proje Döngüsü Yönetimi anlatıldı.
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 31 Ekim 2011 tarihinde çıktığı iki farklı destek programı için proje yazma eğitimlerine, 13 Aralık 2011 tarihine kadar devam edeceği bildirilen eğitimleri takiben, GMKA tarafından desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 11 milyon lira olduğu ifade edildi. Sosyal Kalkınma Destek Programı için ayrılan bütçenin ise 4 milyon 200 bin lira olduğuna değinildi.
Ağırlıklı olarak kamuda çalışan personelin katıldığı, proje hazırlama eğitiminde, Erdek`in turizm alanında emsallerinden daha cazibeli olabilmesi için kıyıya yakın alanlarda deniz dibindeki yosunları temizleme projesi masaya yatırıldı.
Toplantıya sadece ilçede faaliyet gösteren iki KOBİ temsilcisinin katılmasına, açıklık getiren GMKA uzmanları, Bandırma`da verdikleri seminerde, KOBİ temsilcilerinin seminere Erdek`e göre daha fazla ilgi gösterdiğini söyleyip dolayısıyla Bandırma`daki KOBİ`lerin Erdek`e göre daha fazla istifade edebileceği vurgulandı.
Erdek`te, proje yazma eğitimi verilirken, aynı gün Gönen, Gelibolu ve Gökçeadada, GMKA uzmanlarınca seminer veriliyordu.
Kemal ŞEKERCİ


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli