Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GMKA´dan yatırımcıya uygun arazi desteği

GMKA´dan yatırımcıya uygun arazi desteği

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir ve Çanakkale´ye yatırım yapacaklara Coğrafi Bilgi Sistemiyle rehber oluyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir ve Çanakkale´ye yatırım yapacaklara Coğrafi Bilgi Sistemiyle rehber oluyor.
Sistem sadece yatırımcılara değil yatırımcılara arazilerini vermek isteyenlere de açık.
GMKA, Balıkesir ve Çanakkale´de yatırım yapacaklara büyük kolaylık sunuyor. GMKA, kullandığı Coğrafi Bilgi Sistemiyle (CBS) ile bölgede yer seçimi problemlerini, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak analiz edebiliyor. Böylece Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların arsa ihtiyacına kalıcı çözümler sunuyor.
Sistem sadece yatırımcılar için değil bölgedeki arasa sahiplerine de açık. Balıkesir ve Çanakkale´deki 5 dönüm ve üzeri arsa sahipleri, arsalarını yatırımcılar tarafından değerlendirilmek için GMKA CBS veri tabanına kaydettirebiliyorlar. Bugüne kadar 100´den fazla kişinin arazilerini yatırımcıların bilgisine sunmak üzere kaydettirdiği ve bunlardan 52´sinin yatırımcıların bilgisine sunulduğu kaydediliyor.
Arsa sahiplerinin telefon, internet ya da Ajans hizmet binasında yer alan Balıkesir Yatırım Destek Ofisine başvurarak arsalarını CBS veri tabanına ada parsel numarasıyla kaydettirebilecekler. Yatırım için Ajansa başvuran yatırımcılara bu arsalar öncelikli olarak yönlendiriliyor.
Yatırım Destek Ofisleri Yatırımcılar için Büyük Kolaylık
Güney Marmara Kalkınma Ajansları bölge dışından gelen yatırımcılara rehberlik oluyor, yapacakları yatırımlarda yol gösteriyor. Balıkesir ve Çanakkale´deki Yatırım Destek Ofisleriyle yatırımcıların bürokratik tüm işlemlerini tek elden yürüten Ajans, bölgenin potansiyelini de göz önünde bulundurarak yatırımcıları bölgeye çekmeye çalışıyor. Bugüne kadar yardımcı olunan yatırımların planlanan toplam tutarı 1,5 trilyon TL üzerinde olduğu bildirildi.
?Tek Durak Ofis? mantığı ile çalışan GMKA´nın Balıkesir ve Çanakkale´deki Yatırım Destek Ofis´leri yatırımcıların izin ve ruhsat işlemlerini ilgili kurumlar nezdinde takip ederek, gerektiğinde yasa ve yönetmelikler çerçevesinde devreye girerek yatırımın gerçekleşmesi için kurumlar arasında çözüm arayışlarında bulunuyor. Bunun yanında Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen teşvikleri Balıkesir ve Çanakkale´de izleyen GMKA, yatırımını tamamlayan firmaların da tamamlama vizesi ve ekspertiz işlemleri yapılmakta.
Ayrıca yatırımcılar, yatırıma uygun arazi bilgisinin yanı sıra yatırım ortamı ile ilgili her türlü bilgi ve istatistiği yatırım destek ofislerinden temin edebiliyor.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false