Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GMKA´da Balıkesir´in Gıda ve Tarım Ürünlerini tanıtılmasına yönelik toplantı yaptı

GMKA´da Balıkesir´in Gıda ve Tarım Ürünlerini tanıtılmasına yönelik toplantı yaptı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir merkez binasında ?Balıkesir İli Gıda ve Tarım Ürünlerinin Etkin Bir Şekilde Tanıtılması? konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Susurluk Ticaret Odası, Gönen Ticaret Odası, Ayvalık Ticaret Odası, Burhaniye Ticaret Odası, Edremit Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası Edremit Ticaret Borsası, Bandırma Ticaret Borsası, Susurluk Ticaret Borsası, Balıkesir Ziraat Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir´i Güçlendirme Vakfı ile Ayvalık Yatırım ve TURSAV´dan yetkililer katıldı.
Toplantıda Balıkesir ili gıda ve tarım ürünlerinin sürüdürülebilir ve etkin bir şekilde tanıtılmasının görüşüldüğü toplantıda, açılış konuşmasını yapan GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, ?Ajansımızın yönetim kurulu toplantısında gündeme alınıp konuşulmuş hem de odalarımızla görüşmemizden ortaya çıkmış bir konuydu bizleri bir araya getiren bu toplantı. Balıkesirimizin biliyorsunuz gıda ve tarım alanında çok büyük değerleri var ama en büyük sorunumuz markalaşma ve bunları pazarlama. Bu değerlerin biz, katma değer anlamında daha fazla güçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizler bu iş için emek sarfeden, üretimleri yapan, yetiştiren tarafsınız. Bu emeklerin karşılığını da çok daha iyi bir şekilde geri dönmesini sağlamalıyız. Biz de Balıkesir´deki paydaşlar olarak bir araya gelelim ve bu konuda tanıtımı sağlamak ve de marka değerini arttırmak için neler yapabiliriz sorusuna yanıt alalım diye düşündük. Bu işi yönetim kurulunun önerisi ile Ajans olarak koordine ederek bu konuda ne yapabiliriz, çalışma olarak ne gibi eylemler, aksiyonlar alabiliriz diye bir çaba içerisine girdik. Ayrıca somut ve doğrudan da bir adım olarak da birkaç fuar çalışması ile bilgilendirme yapmak istiyoruz. Katılımızın için teşekkür ediyorum.? diye konuştu. Toplantıda GMKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin de bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda, Balıkesir´in gıda ve tarım alanındaki etkinliği, faaliyetleri ve bu konuda neler yapılabileceği ile ilgili konular görüşüldü.
Türkiye´yi doyuran il olan Balıkesir´in ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Expocheese 2018 ve Yörex fuarlarında tanıtımı konusu da toplantı da istişare edilerek toplantı sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli