Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GMKA Erdekte Çalıştay düzenledi

GMKA Erdekte Çalıştay düzenledi

Bölgemizin kalkınma ajansı konumundaki GMKA bugüne kadar gerçekleştirdiği çalıştayların ardından dünde 28. ilçe çalıştayını Erdekte gerçekleştirdi.

Bölgemizin kalkınma ajansı konumundaki GMKA bugüne kadar gerçekleştirdiği çalıştayların ardından dünde 28. ilçe çalıştayını Erdek`te  gerçekleştirdi.
Erdek Öğretmen Evi Konferans salonunda düzenlenen çalıştayda Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ve az sayıda katılımcı hazır bulundu. 
"2023`de Nasıl Bir Erdek" isimli çalıştayda katılımcılara bilgilendirme GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan tarafından yapıldı.
Gündoğan, tüm ilçelerde aynı toplantıyı gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirterek, "Buraya gelmemizdeki amaç, 2023 yılında Erdek`i görmek istediğiniz yer ve Erdek için neler yapılabilir konusunda sizden bilgi almaktır" şeklinde konuştu.
2013 yılı sonunda çalıştay raporunu hazırlayacaklarını belirten Gündoğan, "Bunu hazırlarken de sizlerden bize destek olmanızı bekliyoruz" dedi. 
Genel Sekreterin konuşmasının ardından bölge planı çalışmalarına geçilen toplantıda ilk olarak Ajans uzmanları hazırlanacak bölge planı hakkında slaytlar eşliğinde bilgiler verildi. 
Yerel düzeyde planlamanın önemine değinilen sunumun ardından strateji çalışmalarına geçildi. Ajans uzmanı Şuayip Ünal`ın moderatörlüğünde gerçekleşen çalışmada katılımcılardan Erdek için tespit ettikleri ve öncelik olarak değerlendirdikleri sorunları ve çözüm yolları hakkında beyin fırtınası yapıldı. 
Katılımcıların belirttiği sorunların tek tek not alındığı çalıştayda Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, Erdek`in geleceğinin Kyzikos Antik Kenti olduğuna inandığını belirterek "Erdek`i Erdek yapacak olan Kyzikos Antik Kenttir. Ancak ne yazık ki buradaki kazılarımızı elimizdeki imkanlarımızla çok kısa dönemler halinde yapabiliyoruz. Biz burada antik kent kurmak istiyoruz bunun için de ödeneğe ihtiyacımız var. Erdek`in geleceği Kyzikos Antik Kentidir" dedi. 
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı