Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

GMKA Erdekte Çalıştay düzenliyor

GMKA Erdekte Çalıştay düzenliyor

Bölgedeki her ilçeye giden Ajans İlçe Çalıştayı na Erdekle devam edecek.

Bölgedeki her ilçeye giden Ajans "İlçe Çalıştayı" na Erdek`le devam edecek. 
Kısa adı GMKA olarak bilinen Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Erdek`te "İlçe Çalıştayı"nın düzenleyeceğini bildiren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, GMKA tarafından hazırlanan TR22 Güney Marmara Bölge Planı`nın kapsadığı 2010-2013 dönemin tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı.
Erdek`te düzenlenecek Çalıştay`da, 2014-2018 yıllarını kapsayacak yeni dönem bölge hazırlık planı hazırlık çalışmalarının ele alınacağı kaydeden İlçe Kaymakamı Kaygısız, GMKA tarafından başlatılan çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Kaygısız, Erdek`te düzenlenecek Çalıştayla ilgili verdiği bilgilendirmeyi şöyle sürdürdü: "Yeni plan hazırlıkları kapsamında yönetişim, katılımcılık ilkelerinin daha etkili bir şekilde uygulanması çalışmaların yerelin ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi, güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal tabana oturtulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilçemiz temel sorunlarının ve fırsatlarının ele alınacağı katılımcılar tarafından ilçemizin ekonomi, ekoloji, kalkınma, koruma ve kimlik gibi başlıklar altında Erdek Vizyonu Planını oluşturmak fikir alışverişinde bulunmak için çalıştay düzenlenmesi planlanmaktadır. Bahsedilen unsurlar çerçevesinde düzenlenecek ilçe çalıştayı yeni bölge planını önemli ölçüde katkı sağlayacağı düşünülmektedir." dedi.
Erdek`teki çalıştayın Erdek Öğretmenevi ve ASO Toplantı Salonunda 20 Haziran Perşembe günü saat 10:30`da başlayacağını ifade eden Kaymakam Kaygısız, GMKA tarafından yapılacak olan çalıştaya kamu/kurum kuruluşların amirlerinin, kurumlarda oluşturulan projeden sorumlu personellerin, yerel yönetimlerin, özel sektör kuruluşların, odaların, siyasi parti temsilcileri, kooperatif, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulacak çalıştaya, katılımlarını istiyorum diyerek sözlerini tamamladı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli