Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

GMKA, Bilgilendirme Toplantılarının İlkini Gerçekleştirildi

GMKA, Bilgilendirme Toplantılarının İlkini Gerçekleştirildi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, çıktığı mali destek programları için ilk bilgilendirme toplantısını Çanakkale'de gerçekleştirdi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, çıktığı mali destek programları için ilk bilgilendirme toplantısını Çanakkale'de gerçekleştirdi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı bu yıl çıktığı mali destek programları için ilk toplantıyı Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Mustafa Gündoğan, programların Güney Marmara Bölgesine hayırlar getirmesini temenni etti.
Ajansın üçüncü kez çıktığı mali destek programları için yapılan bilgilendirme toplantısına Çanakkale'den Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürlüğü temsilcileri, Oda başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, çıkılan programın Ajansımızın üçüncü destek programı olduğunu ve üç başlık altında çıktıklarını söyledi.
Mustafa Gündoğan konuşmasında, Bu çağrının bütçesi 16 Milyon TL. Bu çağrıyı da hesaba katarsak üç çağrıda Güney Marmara bölgesine kullandırdığımız kaynak yaklaşık 44 Milyon TL olacak. Bu rakama eş finansmanları da dahil ettiğimizde 80 Milyon TL'lik bir kaynağı bölgemizde harekete geçirmiş olacağız” dedi.
Programın ana başlıklarına kısaca değinen Genel Sekreter Mustafa Gündoğan, Önceki yıllarda tarıma destek verilmesi yönünde yoğun talepler geliyordu, bu yıl bu imkânımız oldu. Tarıma dayalı sanayi başlığıyla bu yıl bu destekler kapsamına aldık” diye konuştu.
Bölge planı çalışmaları hakkında toplantıya katılanlara bilgiler veren Mustafa Gündoğan, 2014-2023 yıllarını kapsayan Bölge Planı için çalışmalara başladığını ve 2013 yılı sonuna kadar çalışmaların süreceğini söyledi. Gündoğan Hedefimiz dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmiş güçlü Türkiye'ye güçlü destek veren bir bölge olmak” dedi.
Mustafa Gündoğan'ın ardından kürsüye gelen Ajans uzmanları yeni çıkılan Mali Destek Programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve merak edilen sorulara yanıt verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli