Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GMKA, yatırımcıların adresi olmayı sürdürüyor

GMKA, yatırımcıların adresi olmayı sürdürüyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ulusal ve uluslararası yatırımcıların Balıkesir ve Çanakkale´deki en büyük yardımcısı konumunda.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ulusal ve uluslararası yatırımcıların Balıkesir ve Çanakkale´deki en büyük yardımcısı konumunda.
Ajans, Güney Marmara´ya gelen yatırımcılara rehber olurken, arazi buluyor, bürokratik işlemlerini çözüyor ve tüm bunları ücretsiz yapıyor.
GMKA, sadece destek programlarıyla değil aynı zamanda Balıkesir ve Çanakkale´deki Yatırım Destek Ofisleriyle yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Geçmiş yıllarda yapılan ve önümüzdeki yıl planlanan çalışmalara değinen Ajans Genel Sekreteri Esra Kocabaş, Bölgeye gelen yatırımcıların bürokratik işlemlerini tek elden yürüttüklerini söyleyerek, bölgenin potansiyel yatırım alanlarını ön plana çıkartarak yatırımcıları bölgeye çekmeye çalıştıklarını söyledi.
Yeni yatırımlar için Tek Durak Ofis mantığı ile çalışmalarını yürüttüklerini belirten Kocabaş, ?Yani bölgemizde yatırım yapmak isteyen herkes tek bir yere geliyor. Balıkesir ve Çanakkale´deki Yatırım Destek Ofis´leri rehberliğinde yatırım yerinin bulunmasından tutunda yatırımcıların izin ve ruhsat işlemlerini ilgili kurumlar nezdinde takip edilerek, gerektiğinde yasa ve yönetmelikler çerçevesinde devreye girmesine kadar sürekli yatırımcılarımızın yanında oluyoruz.? dedi.
Kocabaş: ?300 istihdamlık yeni yatırım geliyor?
Ajansın mali desteklerden daha çok yeni yatırımların önünü açmak için çaba gösterdiğini belirten GMKA Genel Sekreter Esra Kocabaş, ?300 kişilik istihdam sağlayacak yatırım Balıkesir´de gerçekleşecek.? bilgisi verdi.
Balıkesir Yatırım Destek Ofisi´nin işlemlerini takip ettiği Avusturya merkezli yatırımın detaylarını aktaran Esra Kocabaş, ?Avusturya merkezli ve Çin´den ithalat yaparak Avrupa´ya satış gerçekleştiren, % 80 Avusturya, % 20 Türk ortaklı Troy Fireworks firması, Türkiye´de patlayıcı havai fişek ve eğlence malzemeleri imalatına karar verdiğinde bölgesel teşviklerden yararlanmak için Balıkesir´i tercih etmiştir. Toplam yatırım 3 Milyon ? büyüklüğünde olan yatırım kapsamında 300 kişilik istihdam sağlanması planlanıyor. İvrindi´de yapılacak yatırımın en önemli özelliği ise istihdam edilecek personelin % 80´inin kadın olması? dedi.
Balıkesir Yatırım Destek Ofisi olarak firmaya izin ve ruhsat süreçlerinde destek olunduğunu ve bu süreçlerin en hızlı ve başarılı şekilde tamamlanması konusunda çaba gösterildiğini ifade eden Kocabaş, ?Fabrikanın kısa bir zaman içinde faaliyete geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz? dedi.
GMKA Coğrafi Bilgi Sistemi konusunda detaylı bilgiler veren Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin, sistemi ve yaptıkları işi ?CBS veri tabanı ile yatırım fikri olup yatırım yeri konusunda bilgisi olmayan ya da yatırım yapacağı yeri belirlemiş fakat izin ruhsat sürecinde kurum görüşleri alırken yaşayacağı sorunlar hakkında bilgi sahibi olmayan yatırımcılara yatırım yeri seçimi konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz? şeklinde tanımladı.
Yatırımcı ve Yatırım Ortamının iyileştirilmesi çalışmalarında gelecekteki planlamalarına da değinen Genel Sekreter Esra Kocabaş, İhtisas Hayvancılık Bölgelerinin kurulması, Büyükbaş hayvancılık yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların yönlendirilebileceği bir alanın oluşturulması, bu tür yatırımların çevresel sürdürülebilirliğe vereceği zararın minimize edilmesi, biyogaz yatırımcılarının yönlendirilerek kümelendirilebileceği alanların yaratılmasının gündemlerinde olduğunu söyledi.
Kocabaş: ?Girişimcilik kurslarına devam?
Kocabaş, bölgede girişimciliğin arttırılmasına özel önem verdiklerini sözlerine ekleyerek, bu amaçla KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmesini rutin haline getirdiklerini söyledi.
Haber Mekezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false