Bugün, 19 Mart 2024 Salı

GMKA ?İmalat Sanayi Stratejisi ve Eylem Planı? hazırladı

GMKA ?İmalat Sanayi Stratejisi ve Eylem Planı? hazırladı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından, Güney Marmara Bölgesi için firmalara ve ilgili kurum kuruluşlara yol göstermesi amacıyla...

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından, Güney Marmara Bölgesi için firmalara ve ilgili kurum kuruluşlara yol göstermesi amacıyla; sektörün gelecek beklentileri, mevcut durumu, yapılması gerekenler tespit edilmeye çalışılarak başta bölgedeki firmalar ve diğer tüm ilgili kurum kuruluşlar için ?İmalat Sanayi Stratejisi ve Eylem Planı? hazırlandı.
Oluşturulan Strateji ve Eylem Planında; Bölgemizde güçlü uluslararası bağlantılara ve ortaklıklara sahip, ihracata yönelik üretim yapan, geniş ve çeşitlenmiş bir imalat sanayi tabanı oluşturabilmenin, sektörün ve Bölgenin geleceği açısından oldukça önem taşıdığına dikkat çekildi.
Bu Eylem Planı kapsamında Ajans tarafından bölgesel, ulusal ve uluslararası verilerin yanında yeni nitel ve nicel veriler üretildi. Bu bağlamda, Bölgedeki 450 firmaya İmalat Sanayi Stratejisi Anketi uygulanarak Bölge için oldukça değerli bir veri seti oluşturuldu. Buna ek olarak, 61 adet derinlemesine mülakat gerçekleştirildi ve yaklaşık altı farklı saha çalışması kapsamında, kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülerek; mevcut iş modelleri, karşılaşılan sorunlar, geleceğe yönelik beklenti ve öngörüler belirlenerek nitel veriler derlenmiş bulunmakta.
Eylem Planı ve Strateji hakkında ayrıca Balıkesir´de ve Çanakkale´de odak grup toplantıları düzenlenerek farklı kesimleri temsil eden katılımcıların görüşleri çalışmaya dâhil edildi ve strateji çalıştayı düzenlenerek stratejik gelişme eksenleri altında yer alan eylemler katılımcılarla değerlendirilerek önceliklendirme yapıldı.
İmalat Stratejisi ve Eylem Planı´nın alanında bölgemizde yapılan en kapsamlı çalışma olduğunu belirten Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, strateji ve eylem planı ile imalat sanayinde, bölgemiz ihtiyaçlarının tespit edildiğini, uluslararası rekabet edebilirliğin artırılması için atılması gereken adımların katılımcı ve stratejik bakışla tespit edildiğini söyledi.
Genel Sekreter Vekili Özek, uluslararası pazarlarda bölgemizin üretim portföyüne uygun tüketim yapmakta olan hedef bölgelerin ortaya konması, bölgemizin işbirliği ve kümelenme altyapısının değerlendirilmesi gibi bölümlerle önemli boşlukları dolduran Strateji ve Eylem Planlarının bir an önce hayata geçmeye başlayarak ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine katkı sağlamasını ümit ettiğini ifade etti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli