Bugün, 19 Mart 2024 Salı

GMKA Dönem Başkanı değişti

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Balıkesir´de yapıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Balıkesir´de yapıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Hizmet Binasında düzenlenen Ajans Temmuz ayı olağan yönetim kurulu toplantısında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı´dan Güney Marmara Kalkınma Ajansı dönem başkanlığı görevini devraldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nda yapılan toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülend Engin, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve GMKA Genel Sekreter Vekili Kasım Özek ile gündemle ilgili Birim Başkanları ve Ajans uzmanları katıldı.
GMKA Genel Sekreterinin, ajansın mevcut çalışmaları ve planlanan faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendirmesiyle başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca, ajans birimlerinin 2017 yılı ilk altı ayı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında yönetim kuruluna bilgi verildi.
Toplantı sonunda dönem başkanlığını Vali Yazıcı´ya devreden Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, "Çanakkale Valisi olarak yürüttüğüm GMKA dönem başkanlığını Balıkesir Valimize devrediyorum. Bu noktada, başta yönetim kurulu üyelerimiz ve kalkınma kurulunda görev yapan kurum ve kuruluş temsilcileri ile ajans personeli olmak üzere, Kalkınma Ajansımız tarafından kuruluşundan bugüne kadar başarıyla yürütülen tüm çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ajansımızın çalışma ve hizmetlerinin aynı hızla ve daha büyük başarılarla devam edeceğine inanıyorum. Kendilerini kutluyoruz, hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.
Dönem başkanlığı görevini devralan Vali Ersin Yazıcı ise, Kalkınma Ajanslarının gayesinin bölgesel kalkınmayı desteklemek olduğunu ifade ederek, "Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz. Güney Marmara Kalkınma Ajansının görevi, ekonomik, sosyal, kültürel ve alt yapı yönünde gerek kamu kurum ve kuruluşlarımız, gerekse de özel sektörün yapacağı yatırımlara finansal destek olmaktır. Ajans Balıkesir ve Çanakkale illerimizin bölgesel ve ekonomik olarak gelişmesi için ajans imkânları ölçüsünde kendisine sunulan projelere destek olmaya çalışıyor ve bundan sonrada aynı gayreti gösterecektir. Sayın Valimize ve tüm yönetim kurulu üyelerine geçmişte verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: GMKA Dönem Başkanı değişti
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli