Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

GMKA Balıkesir´de toplandı

GMKA Balıkesir´de toplandı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Ajansın Balıkesir hizmet binasında yapıldı.

Toplantıya olağan gündem maddelerinin yanı sıra 15 Temmuz vatana ihanet ve darbe girişimi de gündemdeki yerini aldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) en üst karar merci olan Yönetim Kurulu´nun olağan toplantısı Balıkesir´de düzenlendi. Toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Engin ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermeşlir katıldı.
GMKA´nın Yönetim Kurulu toplantısı öncesi Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Çanakkale Valisi Hamza Erkal´a devretti.
Vali Erkal´a görevi devretmeden önce bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ?Türkiye´nin yaşadığı 15 Temmuz Darbe girişimini, bu girişime bulaşmış kim varsa lanetliyorum? diyerek başladı. Balıkesir Valisi YAZICI, 15 Temmuz´da Türkiye´nin yaşadığı olağanüstü günlere değinerek, ?Demokrasi dışında hiçbir yolu ve yönetimi kabul etmiyoruz? açıklamasında bulundu.
Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan ve 2017 yılı Temmuz dönemine kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise FETÖ terör örgütü ile kararlılıkla mücadele mesajı verdi.
GMKA´nın yeni bir sayfa açarak yeni bir döneme girdiğini belirten Vali Erkal, ?Son dönemde GMKA´daki durağan süreci artık aşmamız, hatta 2 günü 1 güne sığdırarak çalışmamız gerekiyor. Her iki ilin de bizden beklentisi fazla. Artık yeni bir sürece başlıyoruz. Özellikle Balıkesir Valimiz başta olmak üzere diğer yönetim kurulu üyeleri ile üzerine tartışamayacağımız, uzlaşamayacağımız, anlaşamaya-cağımız bir konunun olmadığını düşünüyorum. Biz en zor kararları bile kolaylıkla alabiliriz. Geniş kapsamlı bir yönetim anlayışı ile kararlarımızı alacağız. Bu yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? dedi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: GMKA Balıkesir toplandı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli