Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Girişimcilik Eğitimi için üçlü koalisyon

Girişimcilik Eğitimi için üçlü koalisyon

BESOB, İŞKUR VE KOSGEB işbirliği ile girişimcilik eğitimi düzenliyor. İŞKURa kayıtlı işsizlerin başvurabileceği kurslar 10 gün sürecek ve kurs bitiminde kursiyerler KOSGEBin 30 bin lira hibesinden yararlanabilecek.

BESOB, İŞKUR VE KOSGEB işbirliği ile girişimcilik eğitimi düzenliyor. İŞKUR`a kayıtlı işsizlerin başvurabileceği kurslar 10 gün sürecek ve kurs bitiminde kursiyerler KOSGEB`in 30 bin lira hibesinden yararlanabilecek.
Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce düzenlenecek olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Hizmet alımı ihalesi sonuçlandı. 
Türkiye genelinden tekliflerin alınması ve değerlendirilmesi sonucu, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Birliği (BESOB) bu hizmeti yürütecek. Toplam 14 program halinde gerçekleştirilecek eğitimler, Balıkesir Merkez (4 Grup) , Bandırma (2 Grup), Gönen, Edremit, Ayvalık, Savaştepe, Gömeç, Bigadiç, Susurluk ve Dursunbey`de düzenlenecek. Her eğitim 10 gün sürecek. Eğitimlere katılmaya hak kazanan 25`er kişilik gruplar, mülakat yöntemiyle belirlenecek.
Toplam 350 girişimci adayının eğitimleri, BESOB ile Eğitim ve Danışmanlık Hizmetlerini yürüten BUGEMİ Ltd. Şti. Yön. Kur. Bşk. KOSGEB Girişimcilik eğitmeni Murat Taşkın ve eğitmen Yasemin Arslan Güven tarafından verilecek. Eğitimlerde, girişimci adaylarına bir işletmenin sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi ve yönetilebilmesine dair temel bilgiler aktarılacak. Pazarlama, üretim, yönetim, finans, iş planı hazırlanması ve sunulması konularını içeren eğitimler süresince katılımcılar uygulamalı olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar ile önemli bir deneyime sahip olacaklar. Eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimci adaylarının bundan sonra irtibat halinde olacakları kurum ise KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürlüğü olacak.
1. Eğitimlere katılmaya hak kazanan 25 kişi mülakat yöntemi ile belirlenir.
2. Eğitimlere devam mecburiyeti bulunmaktadır.
3. Eğitimleri tamamlayan girişimci adayları, işletmelerini kurduktan sonra KOSGEB veri tabanına kayıt olarak hazırladıkları iş planları ile KOSGEB`e başvuruda bulunurlar.
4. KOSGEB Komisyonu tarafından iş planları onaylanan girişimciler, 30 Bin TL karşılıksız hibe desteğinden yararlanırlar.
3 bin TL İşletme Kuruluş Giderleri: İşletme kuruluş aşaması Noter masrafları, Ticaret / esnaf sicil kaydının yapılması, İşletmenin sicil gazetesinde ilanı, Fatura, irsaliye ve gider pusulası belgelerinin basımı ve tasdiki, Yazar kasa alımı
15 bin TL Makine teçhizat ve ofis donanımı: Makine, Teçhizat ve Ofis Donanımları, Makine, teçhizat yeni veya en fazla 3 yaşında olmalıdır
12 Bin TL İşletme giderleri desteği: Personel net ücretleri, Kira, Elektrik, Su, Isıtma, Telekomünikasyon, Makine yakıt giderleri.
Teminat Mektubu almak şartıyla, 70 bin TL iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli SABİT YATIRIM DESTEĞİ (Makine ve teçhizat için) kredisi almaya hak kazanırlar.
Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nazım Balcı, BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Başkan Vekili Necdet Erkan, Başkan Vekili Kazım Avcı, Genel Sekreter Hüseyin Saran tarafından imzalanarak basına açıklandı.
Birlik Başkanı Mesut Aşanel,  İŞKUR Müdürü Nazım Balcı ve KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkez Müdürü İsmail Özdemir`e Balıkesir için çok anlamlı olacak bu hizmet için teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı