Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yazar: Toprak Bayramınız kutlu olsun

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yazar:  Toprak Bayramınız kutlu olsun

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, Toprak Bayramını basına gönderdiği yazılı açıklamayla kutladı.

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, Toprak Bayramını basına gönderdiği yazılı açıklamayla kutladı.
Yazar, Toprak Bayramı hakkında yaptığı açıklamada, "1945 yılında yayınlanan 4760 sayılı Toprak Bayramı Kanunu`na göre her yıl 11 Haziran`ı takip eden ilk Pazar günü ``Toprak Bayramı`` olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yıl 11-17 Haziran tarihleri arası çeşitli etkinliklerle `` Toprak Haftası``kutlanmaktadır. Toprak, hava ve su gibi, canlıların yaşaması için vazgeçilmez bir unsurdur" dedi.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Toprak binlerce hatta milyonlarca yılda oluşmakta ve insan ömrü ile kıyaslandığında muazzam bir süreci işaret etmektedir. Yaşamın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl Toprak Haftası ve Toprak Bayramı etkinlikleri düzenlenmektedir.
1945 yılında yayımlanan 4760 sayılı Toprak Bayramı Kanununa göre her yıl 11 Haziran`ı takip eden ilk Pazar günü `Toprak Bayramı` olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle `Toprak Haftası` kutlanmaktadır. Bu çerçevede, bir hafta boyunca tüm illerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri koordinatörlüğünde etkinlikler düzenlenecek, bu etkinliklere ilave olarak 16 Haziran 2013 Pazar günü Ankara`da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nda Mehmet Akif Ersoy Konferans salonun da `Toprak Ana` konulu bir panel organize edilecektir. Ayrıca Toprak Haftası boyunca büyük alış veriş merkezlerinde toprağın önemi halka anlatılacak ve çeşitli hediyeler dağıtılacaktır. Bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, koordinesinde gerçekleştirilecek etkinliklerle kamuoyunda toprak varsa hayat var vurgusu yapılacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli