Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gezici Festivalin durağı Edremit-Akçay…

Gezici Festivalin durağı Edremit-Akçay…

Gezici Festivali hiç yalnız bırakmayan Tuncel Kurtizin anısına Edremit ve Akçayda bir günlük bir buluşma gerçekleştirilecek.

Gezici Festivali hiç yalnız bırakmayan Tuncel Kurtiz`in anısına Edremit ve Akçay`da bir günlük bir buluşma gerçekleştirilecek.
Edremit Belediyesi`nin katkılarıyla, 27 Kasım`da kentte gün boyu film gösterimleri gerçekleştirilecek olan 19. Gezici Festival`inde `Gezici Festival`in Yol Arkadaşı: Tuncel Kurtiz` adlı belgesel ve Tuncel Kurtiz`in yönettiği `Gül Hasan` adlı film gösterime girecek.
Edremit`te bir günlük bir buluşma ile Kurtiz`in dostlarının katılımıyla Gezici Festival arşivinden seçilen görüntülerden oluşan gün boyu diğer film gösterileri ile `Gezici Festival`in etkinliği devam edecek.
Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Tuncel Kurtiz`i anmak için düzenlenen `Gezici Festival` etkinliğine tüm Edremit halkını davet eden Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, etkinliğin Akçay Olive City Atlas Sinemalarında gerçekleştirileceğini söyledi.
Edremit`i dünyaya tanıtımını yapan Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Tuncel Kurtiz`i saygı ile andığını ifade eden Başkan Kılıç, "Tuncel Kurtiz`in eserleri 36 dilde dünyada oynandı. ABD`de Broadway`de de oynayan sanatçı Edremit Lisesi mezunu, Kazdağı ve Kazdağı sevdalısı Sabahattin Ali sevdalısı açıkçası Edremit Sevdalısı bir büyük sanatçı idi. 27 Eylül 2013 tarihinde aramızdan ayrılan Tuncel Kurtiz`i saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.
`Gezici Festival`i 27 Kasım`da Edremit`teki etkinliği sonrası, 29 Kasım - 5 Aralık 2013 tarihlerinde Ankara, 6-9 Aralık 2013 tarihlerinde ise etkinliklerine Sinop`la devam edilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu