Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gezici kanser tarama aracı Bandırma´da

Gezici kanser tarama aracı Bandırma´da

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü´nün girişimleriyle Cumhuriyet Meydanı´nda ücretsiz kanser taraması yapılıyor.

Cumhuriyet Meydanı´na gelen seyyar araştırma TIR´ında ücretsiz olarak, rahim ağzı, meme, bağırsak ve kolon kanseri üzerine sağlık taraması yapılıyor.
Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ayşe Betül Çelik, yapılan hizmetin Sağlık Bakanlığı´nın yürüttüğü ücretsiz bir hizmet olduğuna dikkati çekip şunları aktardı: ?Yaş gruplarına göre kanserin erken teşhisi için taramalar yapıyoruz. En sık görülen, erken tanı koyabildiğimizde tedavi edebileceğimiz kanserleri taramaya çalışıyoruz. Bunlar; (meme kanseri, rahim altı kanseri, kalın bağırsak kanseri taramaları gibi). Yaş gruplarına göre meme kanseri 40-69 yaş arasındaki kadınlara, Rahim Altı kanseri 30-65 yaş arasındaki kadınlara, 50-70 yaş aralığındaki hem kadınlara, hem erkeklere de, kalın bağırsak kanseri taramaları yapıyoruz.?
Normalde Bandırma Devlet Hastanesi´nde KETEM birimi olduğunu hatırlatan Çelik, bu hizmetlerin ücretsiz olarak yürütüldüğünü. Tarama TIR´ının Ekim 2018 ayı sonuna kadar Cumhuriyet Meydanı´nda Belediye Nikah Salonu yanında duracağını açıkladı.
Meme kanseri taramasında bugüne kadar 200 kişinin, rahim altı kanserinde 100 kişinin, kolon kanseri taramasında ise 500 kişiye hizmet verildiğini ifade eden Çelik, ?KETEM birimi olarak yaş guruplarına göre ücretsiz olarak taramalarımızı yapmaktayız. Vatandaşlarımıza da kanser taramaları konusunda bilgilendirmeler de yapıyoruz. Kanser taramalarını birçok insanımız bilmiyor. Halkımız ne kadar çok bilgilenirse buraya daha çok gelecek ve erken teşhis tanısı konulabilecek. Bu sayede de hemen tedavi olabilecek.? diye konuştu.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli