Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gezici Halk Masası hizmete girdi

Gezici Halk Masası hizmete girdi

Edremit´te belediye vatandaşın ayağına gidiyor

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Gezici Halk Masası´nı hizmete soktu.
Edremit Belediyesi tarafından vatandaşların belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerini yerinde yapabilecekleri Gezici Halk Masası hizmete sunuldu.
Avrupa Birliği´nin ?Türkiye´de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı? finansman desteğiyle Edremit Belediyesi ve Tüketici Hakları Derneği birlikte yürüttüğü proje ile Edremit´teki ailelerin, elektrik ve enerji tüketim alışkanlıklarının verilecek eğitimle değiştirilmesi, onların karbondioksit salınımlarının azaltmalarının sağlanması, böylece Edremitlilerin çevreye daha da duyarlı bireyler haline gelmesi ve bu sayede Edremit´in de doğal güzelliklerinin, doğasının korumasını hedeflendiği ?Şehirlerde CO2 Salımını Azaltmak Amacıyla, Enerji Kullanımında Tüketici Farkındalığı ve Sorumluluğu? projesi kapsamında enerjisini güneşten alan ?Gezici Halk Masası? ilk olarak Cumhuriyet Meydanı´nda tanıtıldı.
Edremit Belediyesi tarafından atıl vaziyette duran otobüsün iç ve dış dizaynı yapılarak, Edremit´in 47 mahallesini gezerek hizmeti, halkın ayağına götürecek. Belediyenin mobil şubesi gibi hizmet verecek otobüste yazı İşleri evrak kabul ve takip hizmeti verilip çözüm odaklı bir çalışma izlenecek.
Bilgi işlem ağı ile tüm işlemler ilgili müdürlüklere iletilerek sorunlar daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşacak. ?Gezici Halk Masası? görevlilerinin kullanacağı bilgisayar, yazıcı vb. teknolojik cihazlar ise proje kapsamında finanse edilen ve tamamıyla yerli üretim olan fotovoltaik panel sistemi sayesinde gün boyu enerjisini güneşten alacak.
Hizmete sokulan projeyle ilgili bilgi veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sosyal demokrat belediyeciliği Edremit´te adım adım daha ileriye taşımaya kararlı olduklarını bildirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli