Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Gezi teknesi yolcularını İzmir Marşı ile coşturuyor

Gezi teknesi yolcularını İzmir Marşı ile coşturuyor

Erdek’te Posedion isimli gezi teknesi koy turları sonrası dönüş yolunda ‘Erdek limanına dönüş sırasında çalınan İzmir Marşı’na sahilde bulunan tüm yazlıkçılar da katılıyor.

Erdek’te Posedion isimli gezi teknesi koy turları sonrası dönüş yolunda ‘Erdek limanına dönüş sırasında çalınan İzmir Marşı’na sahilde bulunan tüm yazlıkçılar da katılıyor.  
Misafirlerine Kapıdağ'ın koylarını gezdiren 132 kişilik gezi teknesi, Erdek İskelesi’ne yanaşmak üzere dönüş yaptığı sırada Çuğra açıklarından itibaren çaldığı İzmir Marşı’na 3 kilometrelik sahildeki tatilciler, çoluk-çocuk, yaşlısı- genci ellerinde bayraklarla iştirak ediyor.  
Ziyaret ettiği koylardan Erdek’e dönüş yaparken yıllardır Posedion adlı tur teknesinden çalan marşlara el sallayarak eşlik eden yazlıkçılar bir gün tekneden sallanan Türk bayrağına bayrakla karşılık verdi.  
Evlerinden sahile boy boy bayraklarla gelen tatilcilerin, bayraklı selamlama uygulaması siteden siteye yayılarak tüm sahile yayıldı.  
Gezi teknesinden yükselen ve sahildeki tatilcilerle teknede bulunan tatilcileri heyecanlandıran İzmir Marşı’ndan sonra “10. Yıl Marşı ve “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” şarkısına da katılan sahildeki yazlıkçılar heyecanın da etkisiyle ellerinde bayraklarla denize kadar girerek coşkulu gösteriye renk katarak, ortaya her akşamüstü milli bayramları aratmayan coşkulu görüntüler çıkıyor.  
Hemen her gün çıktıkları gezi turu sonunda İzmir Marşı’nı çaldıklarını, sahilde bulunan tatilcilerin de katıldıklarını ve İzmir Marşı’nın bir gelenek olduğunu söyleyen gezi teknesi sahibi ve kaptanı Kaan Öksüz, "İlçemize gelen yerli ve yabancı tatilcilere hizmet verebilmek için Kapıdağ’ın koylarına tur gezisi düzenlediklerini söyleyen Tekne sahibi Kaan Öksüz, bunun yanında mehtap turları ve özel günler için kiralama hizmetleri de verdiklerini açıkladı. 
Kaptan Kaan Öksüz yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gün boyu devam eden tekne turlarımız kişi başı sadece 180 lira. Biz bu ücretin içerisinde konuklarımıza öğle yemeği de ikram ediyoruz. Tatilcilere Kapıdağ’ın eşsiz koylarını görmelerine olanak sağlıyoruz. Vatandaşlar da bu turlardan oldukça memnun. Bir teknenin, bir turizm gemisinin limana dönerken artık sembolü yani. Bir tek bizde değil Ayvalık ve Marmaris’te de bunu yaparlar. Tabi bizim burada daha duygusal anlar yaşanıyor. Kıyıda, kumda bayraklar bizde de var. Elimizden geldiği kadar kıyıya da fazla yaklaşmadan bu işi yapıyoruz, kıyıdakileri de mutlu etmeye çalışıyoruz.” dedi.  
Sahilde elinde bayrakla tekneden yayınlanan İzmir Marşı’na iştirak eden Zeynep Kuzucu isimli tatilci, İzmir Marşı için süper olarak değerlendirdi ve ”Milliyetçilik duygularımız kabarıyor.” Dedi.  
71 yaşındaki Beytullah Şengül, “İzmir Marşı heyecan yaratıyor ve coşkuyla karşılıyoruz.” derken Baki Bulum ise ”Harika bir olay. Sonuçta Cumhuriyetimizle olan olaylar, ülkemizin iyiliğine güzelliğine olan olaylar, unutmamamız gereken, çoluk çocuk marşlarımız söyleniyor, gayet güzel çok hoş, kimseye zarar vermiyorlar, gayet özgürce herkesin takdir etmesi gerekir bence…” diye konuştu.  
Haber: Erdem Özcan  
 

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı