Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

General Balcı Çamlığı spor merkezine dönüştü

General Balcı Çamlığı spor merkezine dönüştü

Bandırma halkı, Bandırma General Balcı Çamlığında gerçekleşen düzenlemelerin ardından burasını spor merkezine dönüştürdü.

Bandırma halkı, Bandırma General Balcı Çamlığında gerçekleşen düzenlemelerin ardından burasını spor merkezine dönüştürdü.
Bandırma´nın yerleşim şekli nedeniyle şehir içinde yeşillendirmeye müsait olmaması nedeniyle var olan alanların verimli kullanılması için projeler geliştiriliyor.
Hürriyet Parkı ve Ziraat Bahçesi içinde projeler geliştirilerek daha aktif kullanılması sağlanıyor.
Çınarlı Mahallesinde bulunan Hürriyet Parkındaki çalışmalar tamamlandı.
Balcı Çamlığında olduğu gibi ponza taşı kumundan zemini olan yürüyüş parkuru hazırlanırken, ardından ışıklandırma yapıldı. Basketbol sahası tamamen yenilendi. Basketbol sahası çok amaçlı spor etkinliğinde kullanılabilmesi için dizayn edildi.
Ziraat Bahçesiyle ilgili bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ?Ziraat Bahçesinde yapmaya başladığımız düzenlemeler biraz daha farklı. Öncelikle genel ve bölgesel olmak üzere parkın aydınlatmasını yapacağız. Ziraat Bahçemize de yürüyüş için uygun zemin olan ponza taşı kumundan yürüyüş parkuru yapacağız. Mevcut çeşme ve tuvaletleri yenileyeceğiz. Piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız için Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsündeki piknik alanına yaptığımız gibi barbeküler olacak. Işıklandırmasıyla, düzenlemesiyle daha kullanışlı bir yer haline getireceğiz? dedi.
Bandırma´yı daha fazla yeşillendirmek istediklerini belirten Başkan Mirza ?Bandırmamızın geçmişten gelen yapılaşma şekli nedeniyle şehir içinde ağaçlandırma çalışmalarına fazla imkan vermiyor. Biz de mevcut alanlarımızı daha verimli kullanmak için çalışmalar başlattık. İlk olarak atıl durumda olan General Balcı Çamlığımızın kullanım hakkını alarak Bandırmalılarımıza güzel bir spor alanı sağlamış olduk. Hürriyet Parkı Ziraat Bahçelerinde de benzer bir çalışmayla düzenlemeler yapacağız. Diğer mahallelerimizde de uygun olan yerlerimizde benzer çalışmalar yapacağız. Cin Çukuru Projemizle söz konusu alanı yeşil ağırlıklı bir kültür merkezi haline getireceğiz. Bu projemizi yapmak için Anıtlar Kuruluyla görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca Malta Projemizin teması da yeşil alan. Bu projemizde de şahsa ait alanlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz? dedi. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli