Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

General Balcı Çamlığı, Bandırma´nın hizmetinde

General Balcı Çamlığı, Bandırma´nın hizmetinde

Açılışa Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da katıldı

Bandırma´daki General Balcı Çamlığı Yaşam Alanı, düzenlenen törenle ve yeni yüzüyle Bandırmalıların hizmetine girdi.

Açılışta konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Milli Savunma Bakanlığı´nın sorumluluğunda bulunan Paşakonak Mahallesi´ndeki General Balcı Çamlığı´nın kullanım hakkını 6. Ana Jet Üssü ile yapılan protokol gereği, iki yıllığına aldıklarını belirtti.
Mirza, bu alanın betonarme yapmamak, ticari işletme kurmamak, ağaçlara zarar vermemek, kuruyan ağaçların bakımını yapmak, çevreyi korumak ve halka açık olmak koşuluyla protokolü iki yıllığına imzaladık. Bu koşullara uymayı sürdürdüğümüz takdirde inşallah ömür boyu Bandırmalılara hizmet etmeye devam edecek. Bandırma, eğitimli insanların olduğu, kültüre, sanata, yeşile, doğaya, hayvanlara değer veren bir kent´´ dedi.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da konuşmasında, Bandırma´nın güzelliklerle dolu bir ilçe olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
?Hem ekonomik, hem ticari faaliyetler için de aslında çok uygun bir yer. Kara yolu, deniz yolu, hava yoluyla ulaşıma uygun. Ama Bandırma, çekiciliğini kaybetmiş bir yer. Niye böyle? Demek ki alt yapımız çok iyi değil.?
Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, konuklara, ?Havacılar şehrine hoş geldiniz? diyerek başladığı konuşmasında, Bandırma´nın askerini, havacısını içine alan bir kent olduğuna dikkat çekti.
Biçer, ?İki yıl önce, Bandırma Belediyesi ile bir protokol yaptık. Protokolde iki-üç önemli hususa değindik. Birincisi, inşaat alanı olmayacak. İkincisi, ticari işletme olmayacak. Üçüncüsü ise tamamen halkın sağlıklı yaşamı için sosyal yaşamı olmasını talep ettik. Bu şekilde protokolümüzü imzaladık. Bugün de başta kaymakamımız olmak üzere vekillerim başkanlarım huzurunda ve siz değerli halkın huzurunda buna hep birlikte şahit oluyoruz. Protokolün aynı şekilde devam edeceğine inancım tamdır. Emeği geçenlere teşekkür ederim? dedi.
General Balcı Çamlığı´na, Bandırma Belediyesi tarafından, yeni yürüyüş, bisiklet yolları açıldı. İki ayrı çocuk parkı, fitnes aletleri konuldu. Alan, ışıklandırıldı. Spor alanına ise çim futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu ve voleybol sahası yapıldı. Alana yüzlerce yeni ağaç ve çiçek dikildi.
Törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Namık Havutça, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 6. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından konser ve animasyon gösterileri düzenlendi.

Haber : Ahmet pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli