Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Genel Liseler kaldırılıyor

Genel Liseler kaldırılıyor

Erdek Liseside bu uygulama kapsamında tarihe karışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2010 yılında kademeli olarak başlatılan genel liselerin dönüşüm sürecini noktaladı.

Erdek Lisesi`de bu uygulama kapsamında tarihe karışıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2010 yılında kademeli olarak başlatılan genel liselerin dönüşüm sürecini noktaladı.
MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, genel liselerin Anadolu liselerine dönüşümüyle ilgili 2010 yılında bir genelge yayınlandığını hatırlatarak, genelgede, okul türlerinin azaltılması ve mesleki ve teknik eğitim okullarına daha fazla öğrenci yönlendirilmesine dair açıklamaların da yer aldığını ifade etti. Süreci Mayıs ayında tamamladıklarını söyleyen Türk şu bilgileri verdi: "Bu yıl dönüşümü tamamlanan 937 genel liseden 460`ı Anadolu, 378`ini mesleki ve teknik eğitime, 49`unu din öğretimine devredildi. 37 lise aynı ilçede, bölgedeki başka bir okula tahsis edildi.
Bugüne kadar yaklaşık bin 700 genel lisenin dönüşümü yapıldı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibariyle genel lise programı uygulayan müstakil bir lise olmayacak. Ancak çok programlı liseler bünyesindeki genel lise devam edecek. Anadolu lisesine dönüşen liselere kayıt ve dönemi SBS sonuçlarına göre yerleştirmeye esas başvuru ve yerleştirme kılavuzunda yer alacak. Puanı düşük olan ve Anadolu liselerini tercih edemeyenlerin, mesleki teknik eğitime, imam hatip liselerine veya çok programlı liseler bünyesindeki genel lise programlarına kayıt yaptırabilecek. Çok programlı liseler, öğrencinin az olduğu yerlerde açıldı. Bu süreçte eğitime erişimi, eğitimin niteliğinin artırılması ve okullar arası kalite farklılıklarının ortadan kaldırılması önemseniyor. Anadolu lisesine dönüşen okullarda sınıf mevcutları sınırlı olduğu için okul binalarına geçen yıllardan daha az öğrenci alınacak. Meslek liselerine daha fazla öğrenci yönlendirilmesi yapılacak. Öğretmenler ilk atama yoluyla alınacak."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı