Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gençlik Kampında Zeytin ve Enerji Santralleri Konuşuldu

Gençlik Kampında Zeytin ve Enerji Santralleri Konuşuldu

GÜMÇED ve Gençlik Muhalefetinin Zeytinli Mahallesinde düzenlediği Gençlik ve Doğa Kampında Zeytin ve Enerji Santralleri konusunda sunumlar yapıldı

GÜMÇED ve Gençlik Muhalefeti`nin Zeytinli Mahallesi`nde düzenlediği Gençlik ve Doğa Kampında "Zeytin ve Enerji Santralleri" konusunda sunumlar yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da programa katılarak gençlere destek oldu.
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi ile Gençlik Muhalefeti tarafından Edremit'in Zeytinli Mahallesi'nde bu yıl ikincisini düzenlenen Gençlik ve Doğa Kampı devam ediyor. Bu yıl Kazdağları'nda ki dere ve çaylar üzerine yapılması gündemde olan Hidro Elektrik Santrallerine (HES) dikkatlerin çekildiği kampta her akşam farklı bir konu da sunumlar yapılıyor. Son olarak Zeytin ve Enerji Santralleri” konusu görüşülüp sunumlar yapıldı. Zeytin üreticisi Murat Narin'in konuşmacı olarak yer aldığı kampta Zeytin'in önemi ve enerji santrallerinin yaşatabileceği olumsuz etkiler hakkında sunumlar yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ertaş ile birlikte kampa katılarak gençlere destek oldu. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka Hangi dağ efkârlı ise oradayız” diyen Gençlik Muhalefeti'ni konuk etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, Binbir güzelliği bir arada barındıran Kazdağları'mız madencilik, HES yada barajlar uğruna feda edilmemelidir. Kazdağları'nın karşı karşıya kaldığı tehlikelere karşı yöre insanımızın verdiği mücadeleye destek olan sevgili gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi. GÜMÇED Edremit Körfez Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal ve Gençlik Muhalefeti sözcüleri de Başkan Saka'ya teşekkür ettiler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli