Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gençlik Meclis´te projesi hibe almaya hak kazandı

Gençlik Meclis´te projesi hibe almaya hak kazandı

Balıkesir Valiliği tarafından Erasmus+ Programı ? Ana Eylem 3 Politika Reformlarına Destek;

Balıkesir Valiliği tarafından Erasmus+ Programı ? Ana Eylem 3 Politika Reformlarına Destek; Yapılandırılmış Diyalog, Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasındaki Toplantılar kapsamında başvurusu yapılan ?Youth In Parliament? (Gençlik Meclis´te) isimli proje, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından başarılı bulunarak hibe almaya hak kazandı.
Balıkesir Valiliğinin yürütücü-lüğünü yapacağı Avrupa´nın en büyük gençlik projesi olmaya aday proje kapsamında, 18 ülke ve 21 farklı kurumu temsilen 63 genç, 10-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında ilimizde kamu ve özel sektör yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelecek.
Ayvalık ilçesinde gerçekleş-tirilecek ve açık alan teknolojisi metodu kullanılacak olan ?Youth In Parliament? adlı projede gençler ile karar alıcıların gerçekleştireceği toplantılarda, meclislerdeki genç vekil sayısını arttıracak politikalara destek verilmesi konuları ele alınacak.
Proje ile gençlerin; Ulusal ve yerel meclislerde temsilinin ve siyasal süreçlere katılım imkanlarının arttırılması, demokratik yaşamda aktif olmaları, demokratik hayata katılımlarını engelleyen olumsuz koşulların azaltılması, siyasi karar alma süreçlerine yakınlaştıracak stratejiler geliştirilmesi, gençlik alanındaki STK´ların; TBMM ve yerel meclisler düzeyindeki politika yapım süreçlerine katılımın desteklenmesi, lobicilik ve savunuculuk kavram-larının gençler arasında yaygınlaştırılmasına da katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Proje kapsamında, karar alıcılar ile gençlerin 13-14-15 Mayıs tarihlerindeki toplantılar sonunda; Kamu, STK ve Özel sektör temsilcilerine sunulmak üzere bildiriler hazırlanacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli