Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gençlerin Tanzanya ziyareti bitti

Gençlerin Tanzanya ziyareti bitti

Burhaniye Gençlik Merkezi üyeleri, Tanzanya ziyaretini bitirip ülkemize döndü.

Burhaniye Gençlik Merkezi üyeleri, Tanzanya ziyaretini bitirip ülkemize döndü.
Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu’nun davetleri üzerine ikinci defa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 28 Ekim – 10 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen Türk Haftası ve Cumhuriyet Balosu etkinliklerine katıldı.
Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekipleri Genel Sorumlusu Ayfer Arıcan, Tanzanya Türkiye Büyükelçiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen “Türk Haftası ve Cumhuriyet Balosu”nda Türkiye’yi ve Burhaniye’yi en iyi şekilde tanıttıklarını belirtti.
Arıcan, Tanzanya’da dünyanın birçok ülkesinin de katıldığı etkinliklerde yer aldıkları için büyük mutluluk duyduklarını açıkladı.
Bu onurlu görevde bizleri ağırlayan ve sıcak ilgileri nedeniyle Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu, Büyükelçilik görevlileri ile eşlerine ekibi ve öğrencileri adına teşekkür ettiğini ifade eden Ayfer Arıcan, Burhaniye’ye dönen Halk Oyunları ekipleri Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan ile Burhaniye belediye Başkanı Necdet Uysal’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Tanzanya Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı ve diğer bakanlar ile 60 ülkenin büyükelçileri ve eşlerinin onur konuğu olduğu, bürokratların, diplomatların, Türk iş adamlarının, Türk Hava Yolu Yetkililerinin yer aldığı 400 seçkin davetlinin katıldığı “29 Ekim Cumhuriyet ve Türkiye” Resepsiyona Halk Oyunları Ekipleri katıldı.
Masrafları Princesss Oteli tarafından karşılanan ve Tanzanya’nın Morogoro Bölgesinde bir safariye katılan Gençlik Merkezi ekibi safari dönüşünde otelde Türkiye`nin dört bir yanından Türk Halk Oyunları gösterisi sundu.
Bogomoya`da "Karibu Müzik ve Dans Festivali"nde 10 ülkeden 20 topluluğun katıldığı halk tarafından ilgiyle izlenen kortej yürüyüşüne katıldıktan sonra gece bir diğer sponsor olan Ledger Plaza Bahari Beach isimli otelde Türk Haftası Etkinliklerinin ikinci bölümünde Türkiye temalı gösteriler, yöresel ve bölgesel halk oyunları sunuldu ve gösterilerde televizyon çekimleri yapılarak tüm Tanzanya halkına tanıtım gerçekleştirildi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false