Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gençlerin İyilik Ağacı Projesi başladı

Gençlerin İyilik Ağacı Projesi başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülkemiz gençlerinin yaşadığı çevre ve evrensel sorunlara karşı daha duyarlı olmaları için Gençlerin İyilik Ağacı adında bir proje başlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülkemiz gençlerinin yaşadığı çevre ve evrensel sorunlara karşı daha duyarlı olmaları için " Gençlerin İyilik Ağacı " adında bir proje başlattı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde başlatılan `Gençlerin İyilik Ağacı` projesi, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gençlik merkezi tarafından hayata geçirildi. Proje ile gençlerin duyarlılıklarının arttırılması amaçlanıyor.
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yürütülen proje hakkında şu bilgileri verdi: "Burada ki amaç, toplumsal sorun olarak görülen sorunların çözümünde gençlerin aktif olarak yer almalarının sağlanması, çevresindeki her yaştan insanlarla etkili iletişimler kurulmasının öğrenilmesi ve gençlerimizin yaşadığı dünyaya karşı sorumluluk duygularını geliştirip kendine ve çevresine iyilik yapmalarını alışkanlık haline getirmesi hedeflenmektedir. Kendisine ve çevresine iyilik yapmayı görev olarak öğrenen gençlerimiz zaman içinde daha da büyüyerek tüm dünyanın iyiliklerle sarılmasını sağlayacaktır. Bir çınarın sağlam kökleri gibi tüm dünyayı saran "Gençlerin İyilik Ağacı" projesi tam olarak gerçekleştiğinde çevresine duyarlı halk sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan, okuma yazma ve eğitim konularında çevresine sahip çıkan, herhangi bir afet durumunda derhal müdahale edebilen, toplumun gelişmesi için elinden geleni yapan, ihtiyaç sahiplerine özellikler çocuklara ve yaşlılara hiçbir zaman yardımını esirgemeyen, ulusal ve uluslar arası tüm yardım etkinliklerinde faal olarak görevler alabilen gençlerimizin varlığı herkes için bir ayrıcalık olacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli