Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Gençler için ‘Ortak Nokta Dursunbey' toplantısı

Gençler için ‘Ortak Nokta Dursunbey

Dursunbey'de Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın organize ettiği ‘Ortak Nokta Dursunbey' toplantısına gençlerin ilgisi yoğun oldu. Dursunbey'de ilk kez yapılan bu toplantıda gençler istek ve önerilerini başkanla paylaştı.

Dursunbey'de Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın organize ettiği ‘Ortak Nokta Dursunbey' toplantısına gençlerin ilgisi yoğun oldu. Dursunbey'de ilk kez yapılan bu toplantıda gençler istek ve önerilerini başkanla paylaştı.
Dursunbey ilçesinde Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan belediye tarihinde bir ilke imza atarak yüzlerce Dursunbeyli genci ‘Ortak Nokta Dursunbey, Gençlerle Başbaşa' isimli toplantıda bir araya getirdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantı öncesi katılımcıları kapıda karşılayan Başkan Bahçavan gençler ile yakından ilgilendi. İlk olarak yemek davetinin gerçekleştiği programda Dursunbey Belediyespor'un genç sporcuları da yer aldı.
Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan toplantıya icabet eden herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında uzun zamandır yapmayı planladıkları bu toplantıda, gençlerle bir araya gelerek ortak noktayı Dursunbey olmak şartıyla, Dursunbey ile ilgili kulaktan duyma sözlerle değil, gerçek anlamda bire bir muhatap olarak birlikte istişare yaparak yol haritası belirlemeyi amaçladıklarını belirtti.
Bu toplantıları daha sıklıkla yapmayı planladıklarını ifade eden Bahçavan bu tarz toplantıları gençlerinde organize etmesi halinde katılacağını söyledi.
Ortak Nokta Dursunbey ve ortak bir fikir nasıl oluşturabiliriz? Sorusunun cevabı için bu toplantıyı organize ettiklerini ifade eden Bahçavan, bütün Dursunbeyli gençlerin burada fikir beyan etmelerini, Dursunbey'in geleceği ile ilgili neler düşündüklerini öğrenmek istediklerini anlattı. Toplantıda fikrini çeşitli nedenler beyan edemeyen için de formlar hazırladıklarını belirten Başkan Bahçavan bu formları dikkate alacaklarını buradaki öneri ve görüşleri tek tek okuyarak geri dönüşlerinin de yapılacağını kaydetti.
İstihdam konusunda çeşitli projeler üzerinde çalıştıkları bilgisi veren Bahçavan, ilçeye organize sanayi bölgesi kurulması için girişim başlattıklarını ve buraya çeşitli sektörlerden 40 civarında firmanın fabrika açmak için talepte bulunduğunu bu talepleri Bilim Sanayi Bakanlığına ilettiklerini kaydetti.
Türkiye'nin Batısını Orta Anadolu'ya bağlayacak olan Çanakkale Köprüsünün 3 yıl içinde tamamlanacağının altını çizen Bahçavan bir yıl içerisinde bitmesi beklenen Balıkesir- Dursunbey Duble yolunun bu köprünün bir ayağı olacağını aktarıp, karayollarının öngörüsüne göre günlük ortalama 18 bin ile 25 bin arasında aracın bu yolu kullanacağını 5 yıl içerisinde bu yolda trafiğin giderek artacağını söyledi.
Dursunbey'i bu yola göre hazırlayacaklarını söyleyen Bahçavan, ilçede yapacakları düzenlemeleri bir an önce gerçekleştirmek için Dursunbey Çevre yolunun yapımının bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Bu yönde Belediye olarak girişim yaptıklarını söyleyen Başkan Bahçavan, Karayollarının bu konuya olumlu baktığını ve çalışmaların şu günlerde başlayacağını bu yolun tamamlanmasının ardından yol istikametinde çeşitli projeler gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Suçıktı Suyu hakkında da çeşitli açıklamalarda bulunan Bahçavan, Suçıktı suyunun boşu boşuna aktığını belirterek bu su hakkında da bazı projeler geliştirdiklerini açıkladı.
Konuşmasının sonunda gençlere bir de müjde veren Bahçavan, 17 Nisan tarihinde bir fener alayı yapmayı planladıklarını, 18 Nisan tarihinde ise Deniz Toprak konserinin gerçekleşeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Ortak Nokta Dursunbey Toplantısının ikinci bölümünde gençlere söz veren Bahçavan, gençlerden gelen öneri ve soruları not alıp tek tek cevapladı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli