Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Gençlere son yarım asır anlatıldı

Gençlere son yarım asır anlatıldı

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Son Yarım Asrın Hikâyesi Projesi kapsamında Balıkesir´de düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Son Yarım Asrın Hikâyesi Projesi kapsamında Balıkesir´de düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı´nca tüm Türkiye´de gerçekleştirilen ?Son Yarım Asrın Hikâyesi? projesi kapsamında alanında uzman akademisyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu tarafından, 1960´lı yıllardan sonra ülkemizde demokrasi ve ekonomik alanda yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin uluslararası yansımalarını içeren konferans 28 Mart 2016 Pazartesi günü saat: 14.00 de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kurtdereli Seminer salonunda verildi.
Programda son 50 yılda çeşitli ekonomik krizler, müdahaleler ve sonrasında yaşananlar ile günümüze kadar olan bölümü, tarihsel kesitler halinde anlattı.
Konferansa gösterilen ilginin kendini mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Sofuoğlu, gelecekte ülke yönetiminde görmeyi arzuladığı gençlerin her alanda bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizerek, konuşmasında şunlara yer verdi:
?Tarihini bilmeyen geleceğini belirleyemez. Yeni yetişen nesillerin bilinçli ve donanımlı olması lazım. Yerli ve milli düşünmeleri ülkeye sahip çıkmaları gerekiyor. Batı medeniyetinin tarihine ve bugününe baktığımızda genel olarak sömürgeci tutum sergilediğini görülür. Ülke olarak siyasi, ekonomik olarak güçlü olduğumuz dönemlerde sömürgeci devletlerin bizlere bakışı ve yaklaşımı değişir.?

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu kimdir? 1968 yılında Adapazarı´nda doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde bitirdi (1992). Yüksek Lisansını ´Genel Olarak ve Nizam-ı Cedit Dönemi İtibariyle Osmanlı Sosyal Düzeni´ (Sosyal siyaset Anabilim Dalı) tezi ile İstanbul Üniversitesi´nde yapıp (1994), 1998 yılında ´Yeniden Yapılanma Sürecinde Islahatların Yeri ve I.Meşrutiyet´ (Sosyoloji) tezi ile doktorasını Sakarya Üniversitesi´nde tamamladı. Hendek Meslek Yüksek Okulunda 2004 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında doçentliğe yükseldi. 2009 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne geçiş yaptı ve 2013 yılında profesörlüğe yükseldi. İngilizce, Rusça, Arapça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça bilmektedir. Yayınlanan birçok kitapları ve ödülleri bulunan Prof. Dr. Sofuoğlu evli ve 4 çocuk babası.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli