Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gençlerden Aşk ve Rüya Çiçeği´ne büyük rağbet

Gençlerden Aşk ve Rüya Çiçeği´ne büyük rağbet

Şirin tatil İlçesi Marmara´da, ada çayı, nane, kekik ve kabuklu deniz mahsulleri satan Erdal Eray, ?Aşk ve Rüya Çiçeği? adındaki çiçeğin en çok gençlerin satın aldığını ve talebin giderek arttığını söyledi.

Şirin tatil İlçesi Marmara´da, ada çayı, nane, kekik ve kabuklu deniz mahsulleri satan Erdal Eray, ?Aşk ve Rüya Çiçeği? adındaki çiçeğin en çok gençlerin satın aldığını ve talebin giderek arttığını söyledi. Marmara´nın kırlık bölgesinde 5-10 dönümlük bir alanda yetişen ve Nisan-Mayıs aylarında açan çiçeğin adını kendisinin koyduğunu belirten Erdal Eray, ?Nisan ile Mayıs ayında açan çiçeği topladıktan sonra kurutuyorum. Bağladıktan sonra demet yapıyorum. 2-2,5 liraya satılan bir demetten 4 alana 1 demet bedava veriyorum.

En çok gençler talep ediyor. Dayanma gücü fazla olan çiçek kuru yerde 5-6 sene dayanır. Kirlenirse bir leğende deterjanla yıkanıp durulandıktan sonra eski halini alıyor? diyerek bir endişesini şöyle dile getirdi: ?Çiçeğin yetiştiği yerde hayvanları sokuyorlar. Üretim her geçen yıl azalıyor. Çiçeğe zarar vermeleri halinde bu güzel ve ucuz çiçeğin yok olmasından endişe duyu yorum.? Haber: Erdem Özcan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli